En 40-årig man misstänks för flera fall av stölder. Bland annat har elektronik för 170000 kronor försvunnit från Domstolsverket. Foto: Donald Sandström

40-åring stal teknik för 170 000 kronor

En man i 40-årsåldern åtalas nu för flera brott som ägt rum i trakterna kring Jönköping. Han åtalas för flera fall av stöld, bland annat i Domstolsverket i Jönköping där han misstänks ha stulit elektronik för nästan 170 000 kronor.

Det är en diger lista av stölder som 40-åringen nu åtalas för. Han misstänks ha stulit en elcykel, värd 12 000 kronor av Länsförsäkringar i Jönköping, en händelse som ägde rum i slutet av oktober.

Samma dag stal mannen en cykellampa och ett par handskar till ett sammanlagt värde av 999 kronor. Det ägde rum på Barnarpsgatan i Jönköping.

Erkänner brotten

Även den tredje åtalspunkten handlar om stöld och den här gången rör det sig om betydligt större belopp. Den 6 januari stals elektronik från Domstolsverket till ett värde av nästan 170000 kronor. Utöver detta försvann även en ryggsäck samt ett par hörlurar.

I samtliga tre fall erkänner 40-åringen stölden.

Förnekar allt

Det gör han dock inte i den fjärde åtalspunkten som också handlar om stöld. Här handlar det om Jönköpings Läns Byggmästareförening som hade påhälsning av tjuvar, och där man stal 2355 kronor i kontanter.

Inte heller den femte åtalspunkten, stöld, erkänner 40-åringen. Det handlar om en stöld hos Sveriges Byggindustrier där biobiljetter för 12000 kronor försvann. Om 40-åringen inte fälls för stöld åtalas han för häleri i andra hand.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer