Jönköping Airport kan se tillbaka på en lyckad januarimånad. Foto: Pressbild 

Bästa siffran på många år för flygplatsen

Jönköping Airport har fått en bra start på 2016. Det har inte varit så många som har rest till och från flygplatsen en januarimånad på åtta år.

Det totala antalet passagerare för månaden slutade på 8 289 vilket alltså är den bästa januarisiffran på åtta år. Med en bättre tidtabell till Stockholm, den nya Frankfurtlinjen och ett omfattande charterutbud, så passar flyget på Jönköping Airport för fler. Även den internationella frakten har haft en bra start på året och ökade med 21 procent. Det uppger man i ett pressmeddelande.

– År 2011 togs Jönköping Airports affärsplan fram för perioden till och med 2016. Flera av de mål som då specificerades har uppnåtts. Den nya linjen till ett riktigt flygnav i Europa, Frankfurt, den utökade stockholmstrafiken, fraktutvecklingen och den fantastiska ökningen av charterutbudet är allt mycket glädjande, säger Sten Norinder, vd och flygplatschef på Jönköping Airport, i pressmeddelandet.

Avgörande fråga

Det går upp och ner för flyget men det finns en riktning på en avgörande fråga för flyget. Flygbolagen närmar sig det reguljära användandet av fossilfritt bränsle. Bara säkerhetsprövningarna, som alltid går i första hand, är avklarade så kommer det att användas på stor bredd. När det gäller flygplatsens eget arbete så är det nu nästan helt fossilfritt.

- Ett fossilfritt flyg är i samma fokus för flyget nu som säkerhetsfrågan varit sedan 50-talet, säger Sten Norinder.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer