Dubbel glädje. Anton Bengtsson gjorde två mål när hans HV71 bröt förlustsviten och besegrade Malmö Redhawks med 5-3 i Kinnarps Arena. Foto: David Wreland

Dubbel glädje för HV:s matchhjälte

Han hade gått mållös i 15 raka matcher. Men nu slog han till två gånger om. Anton Bengtsson bröt sin egen måltorka och visade vägen till HV71:s 5-3-seger mot Malmö Redhawks i Kinnarps Arena. Efteråt var det dubbel glädje för tvåmålsskytten.
– Det känns fruktansvärt skönt, säger han.

Anton Bengtsson stod noterad för ett mål och en assist inför hemmamötet med Malmö. Men nu fördubblade den 23-årige centern sin egen poängproduktion den här säsongen.

Det började med att han kvitterade till 1-1 på ett slumpmål.

– Det var en jättebra passning från Dylan Reese, och jag försökte få upp pucken i första krysset. Jag trillade och såg inte pucken. Sedan hörde jag målsignalen och blev chockad att pucken hade gått in. Den studsade nog två gånger på Noah Welch innan den gick in. Det är typiskt att det blev mål på ett sådant sätt. Det studsade med i stället för mot, och det är skönt att få medflyt, konstaterar Bengtsson.

Samme målskytt utökade HV71:s ledning till 3-1 senare i första perioden, och den här gången kunde han ta åt sig äran själv.

”Fantastiskt förarbete”

– Det var fantastiskt förarbete från Filip Sandberg och Erik Andersson, som grävde fram pucken till mig. Jag var ganska fri och första tanken vara att få pucken i mål. Det var riktigt skönt att få in den, säger tvåmålsskytten, som kunde dra en lättnadens suck efteråt.

– Det känns fruktansvärt skönt och det är bra för självförtroendet för egen del. Jag har haft mycket chanser men inte fått in pucken.

Bengtsson missade elva matcher på grund av en spricka i foten, och när han väl gjorde comeback kände han att han inte kom upp i sin rätta nivå.

– Jag har aldrig varit skadad en längre tid innan, och det var lite tufft att komma tillbaka. Det var en ny grej för mig. Nu på senare tid har det gått bättre, men jag har inte fått in pucken. Det gäller att falla tillbaka till grunderna och göra de enkla sakerna.

Har du funderat?

– Det är klart att man börjat tänka, men det gäller att försöka koppla bort det så mycket som möjligt och fokusera på det man kan påverka. Det är en bonus om målen trillar in.

Målskyttet lossnade

HV71 hade fyra raka förluster innan matchen mot Malmö och hade bara gjort fyra mål på dessa. Men nu blev det seger och, inte minst, fem gjorda mål.

– Vi har spelat bra och det har varit tajta matcher, vi har förlorat några matcher trots att vi stundtals har spelat bra. Jag vet inte vad det beror på att det lossnade i dag. Vi har fått mycket lägen i de tidigare matcherna, och i dag trillade puckarna in. Det blev ketchupeffekt, säger Anton Bengtsson, som menar att det finns att slipa på i spelet.

– Det var lite för klent defensivt vissa stunder i dag. Det är jämnt i tabellen, och det gäller att vinna om vi ska vara med där uppe.

JnyttTV. Intervju med Mattias Tedenby och presskonferens med båda lagens tränare.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Spelarna som var bäst i HV71

Jnytt-ligan

Tre poäng: Anton Bengtsson

Hade bara gjort två poäng på säsongens 17 f..

Spelarna som var bäst i HV71

Jnytt-ligan

Tre poäng: Anton Bengtsson

Hade bara gjort två poäng på säsongens 17 första matcher. Men nu blev han tvåmålsskytt och hade bud på mer.

Två poäng: Filip Sandberg

Skapade en del och hade en puck i ribban. Var aktiv och gjorde en av sina bättre matcher på slutet.

En poäng: Dylan Reese

Den amerikanske backen spelade fram till två mål och är bra med puck. 

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer