HV71 hade inlett comebacken i riksserien med tre raka förluster, men nu är förlustsviten bruten.
– Sex poäng på två matcher får vi vara glada åt. Vi har börjat få ihop spelet med alla komponenter, nu är det mycket som börjar sitta på plats. Helgens matcher var ett jättestort steg framåt, men vi är inte hundra procent nöjda utan kan bättre, säger Ulf Johansson.
Säsongens första seger kom på lördagen, då Brynäs besegrades sedan Emma Stauber gjort matchens enda mål.
– Det kändes som att vi kunde ha vunnit med både 3-0 och 4-0. Vi hade taktpinnen hela tiden och gjorde en jättebra match spelmässigt. Det gav oss självförtroende, säger Johansson.

Fakta

Ishockey, RiksserienIF Sundsvall Hockey-HV71 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)HV71:s målskyttar: Fanny Rask, 3,..

Fakta

Ishockey, RiksserienIF Sundsvall Hockey-HV71 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)HV71:s målskyttar: Fanny Rask, 3, Jenna Smith.Publik: 53, Sundsvall Energi Arena.

Tre mål av Fanny Rask
HV71 fortsatte sedan norrut för att under söndagseftermiddagen ta sig an Sundsvall, som stod för motståndet i helgens andra match. Jönköpingslaget ledde med 2-0 efter första perioden, med 3-1 efter andra och till slut blev det seger med 4-1.
– Den här matchen var lite hafsigare, men det kändes ändå som att vi kontrollerade matchen. Vi kom inte upp i samma standard i spelet som i går, däremot satte vi fler puckar, säger Johansson.
Fanny Rask satte tre av HV71:s fyra mål. Nyförvärvet från AIK gjorde både 2-0, 3-1 och 4-1 och raderade därmed ut sin nolla i målkolumnen.
– Hon hade skapat massor med chanser i de tidigare matcherna, men missat. Nu small det, och det är jätteroligt för henne. Det betyder mycket att en spelare av Fannys dignitet har fått igång målskyttet, menar Johansson.

”Är problematiskt”
Ett annat av HV71:s nyförvärv med landslagsmeriter, Jenni Asserholt, fanns inte med i laguppställningen i helgens matcher. Asserholt dras med en skada på överkroppen och är för tillfället borta på obestämd tid.
– Vi vet inte hur länge hon blir borta, det kan bli ytterligare veckor. Vi tar vecka för vecka och ser hur det verkar. Hon kom in fel in i en situation och fick en smäll på överkroppen, så det är problematiskt, säger Ulf Johansson.