Fin avslutning på säsongen för HC Dalen

Dalen hamnade efter fem raka förluster i ingenmansland, vilket gjorde att matchen mot Varberg inte hade någon betydelse. Det blev ändå ett gott slut på säsongen, då matchen slutade 3-2 till Dalen efter straffar.
– Det har varit väldigt roligt att jobba med dem här killarna, sa en glad Pelle Gustafsson efter matchen.

Det blev ett gott slut på säsongen 2015/2016 för HC Dalens del. Varberg, som för övrigt redan var klara för negativt kvalspel, besegrades på hemmaplan med 3-2 efter straffar. Matchbilden i sig var ganska lik en träningsmatch under försäsongen, då båda lagen inte riktigt bjöd upp till kamp. Det kan vara förståeligt, eftersom det inte spelade någon som helst roll med vinst eller förlust.

Dalen däremot har många gånger imponerat under säsongen och inte minst i vårserien, där Norrahammarslaget länge låg på playoff-plats. Nu blev det ingen playoff i och med fem raka förluster, och det var spänning hela vägen fram till slutet om vem som skulle knipa den sista playoff-platsen. Det blev till slut Halmstad som tog platsen, efter bortavinst mot Kristianstad med 3-2.

Gustafsson summerar

För Pelle Gustafsson var det här den första säsongen som tränare på seniornivå och han har verkligen rört runt i grytan och fått fart på Dalen. Det var bara avslutningen som fattades och vad det beror på, kan bara de själva analysera och ta lärdom av.

– Det var första gången för mig som coach och jag har lärt mig fantastiskt mycket. Det har varit väldigt roligt att jobba med dem här killarna och det är i slutet som vi inte riktigt kommer upp i nivå. Jag tycker vi har spelat väldigt bra under två tredjedelar av säsongen, lite surt att vi inte orkade hela vägen. Det är en väldigt fin grupp jag har fått jobba med och det känns bra att få avsluta med en vinst. Hur ser förberedelserna ut inför nästa säsong?


– Det ser bra ut där. Det är många som hör av sig och vill komma hit till HC Dalen, vilket är väldigt kul. Vi har fått ett gott rykte ute i Hockeysverige och det är roligt. Vi vill ge spelarna en bra resa här hos oss i föreningen och det hoppas jag vi kan, förklarar Gustafsson.

Är det någonting du hade velat förändra såhär i efterhand under säsongen?


– Det finns ingenting jag kan peka ut nu, men det är klart det finns smådetaljer i spelet som ställer till det lite för oss ibland. Vi får analysera det hela nu i efterhand och ta det därifrån. Det finns vissa detaljer jag kommer ändra på tills nästa säsong.Vad är det för typ av detaljer?


– Vi ska vårda pucken lite mer under spelets gång och spela mer i djupled. Det handlar helt enkelt mycket om att bli mer kylig med pucken i vissa situationer.

Nöjd

Pelle Gustafsson berättar att han ändå är nöjd med säsongen och att det känns skönt att kunna vara med från början när lagbygget påbörjas inför nästa säsong.

– Det är skönt att kunna vara med redan från start nu under barmarksträningen och i sommar. Jag kan sätta upp träningen efter vad jag vill och det känns positivt, avslutade Gustafsson.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer