Foto: Robert Eriksson

Förlust - men sviten lever för MAIS

Mullsjö AIS har nu tagit poäng i 13 raka matcher, men ikväll i bortamatchen mot Helsingborg blev det bara en pinne. Detta efter suddenförlust med 3-2.
– Vi lyckas bra i defensiven, men får inte riktigt till farten i offensiven, säger tränaren Andreas Elf.

Det var en match där Andreas Elf känner att Mullsjö var laget som ville kliva fram och driva upp tempot, MAIS vann även skottstatistiken med 35-25 och känner att de borde ha fått med sig fler poäng från Helsingborg. Poängräddare för MAIS blev Kasper Hedlund som satte 2-2 när klockan stod på 17:21 i den tredje perioden.

– Vi gör en helt okej match och nu i efterhand är känslan att om deras målvakt varit mänsklig så hade vi plockat tre poäng, sen blev det lite tillknäppt på slutet. Men vi fick med oss 1 poäng iallafall, säger Elf.

"De har inte en chans mot oss i ett slutspel"

Matchfakta

FC Helsingborg - Mullsjö AIS 3-2 e.förl. (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

Målskyttar MAIS: Isaac Ros..

Matchfakta

FC Helsingborg - Mullsjö AIS 3-2 e.förl. (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

Målskyttar MAIS: Isaac Rosén & Kasper Hedlund.

Publik: 687. Helsingborg Arena

Mullsjö som nu parkerar på en tredjeplats i SSL sa till varandra efter matchen att de skulle ha goda chanser mot Helsingborg i ett eventuellt slutspel.

– Deras målvakt gör en jättematch, men sen är vi lite oskärpta i vissa lägen och borde kanske ha gjort något mer mål. Det är en jämn match, och känslan är att det hade krävts en ledning för oss för att de skulle öppna sig lite. Nu förlorade vi idag, men vi tror inte de hade haft en chans i ett slutspel mot oss, säger Elf.

Styrka att få med sig poäng

Gällande den 13 matcher långa sviten med poäng, säger Elf att de såklart hellre vinner matcherna. Men att det är en styrka att ständigt få med sig poäng.

– Sen innebär det att vi inte delar ut så många poäng till våra motståndare heller. De tar bara in en poäng idag. Sen tar vi det match för match.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer