Fotbollstalangen tillbaka i bygden

Det ryktades om en övergång till Assyriska FF eller Husqvarna FF. Det blev Assyriska IK – i division 3. Dijan Vukojevic presenterades, tillsammans med tre andra nyförvärv, på en presskonferens på onsdagskvällen.…
– Det kändes rätt från början, säger Vukojevic.

Dijan Vukojevic inledde karriären i Råslätt SK och var en av spelarna i klubbens framgångsrika P95-lag. Inför 2013 års säsong skrev han på för Jönköpings Södra, men han hade svårt att ta en plats i startelvan och det stora genombrottet kom aldrig. För drygt ett år sedan bröts kontraktet med J-Södra, ett år i förtid, och i stället blev det spel med Arameiska/Syrianska Botkyrka IF i division 2.

– Det var ett bra och lärorikt år, speciellt med den mentala biten. Det är inte lätt att pendla till Stockholm, så fotbollen var det minsta problemet. Spelmässigt gick det bra och jag gjorde hyfsat med poäng. Jag spelade i alla fall tillräckligt bra för att få träna med Assyriska FF, säger han.

”En besvikelse”

Ja, under vintern har Vukojevic visat upp sig hos superettanlaget Assyriska FF. Men trots att han gjorde bra ifrån sig i en träningsmatch mot AIK blev det aldrig någon övergång.

– Det var självklart en besvikelse eftersom jag tränade så länge med dem utan att det blev något. Men sådant är livet. Det är bara att ta nya tag och komma tillbaka starkare, säger han.

Vukojevic har även varit aktuell för Husqvarna FF i division 1, men inte heller där blev det någon övergång. 21-åringen har i stället skrivit på för division 3-klubben Assyriska IK.

– Jag känner många i klubben, så det kändes rätt från början. Det här var det bästa jag kunde göra nu. Jag tar två steg tillbaka men hoppas komma tillbaka starkare.

Sportchefen Rubel Shamoun är förstås nöjd, men konstaterar samtidigt att det har krävts en del arbete för att övergången skulle bli verklighet.

– Vi är chockade men väldigt glada. Vi har fått jobba hårt med våra sponsorer för att värvningen skulle bli möjlig. Han kan spela både ytter, i rollen som tia och som anfallare, och vi har sökt en spelare på hans position sedan förra året. Att Dijan väljer att spela är ett kvitto på att vi kommer rätt högt efter J-Södra och HFF.

Kan lämna i sommar

Kontraktet sträcker sig över ett år, men det finns möjlighet att lämna för en klubb i division 1 eller högre upp in seriesystemet i sommar.

– Kontraktet gäller i år till att börja med. Sedan får vi se vad som händer under året. Vi är beredda på att det kan hända något i sommar och är glada så länge vi får behålla honom, säger Shamoun.

– Nu är mitt fokus på Assyriska. Jag kör på, och sedan får vi se vad som händer. Det är ett långt år och mycket kan hända, konstaterar Vukojevic själv.

Studerar i USA

De övriga tre nyförvärven är förre HFF-spelaren Jakob Strandsäter, som just nu studerar på college i USA, och de båda juniorerna Mustafa Ismael, en anfallare som ansluter på lån från HFF, och mittfältaren Staivar Ishak som kommer från de egna ungdomsleden.

Strandsäter, som kan användas både som back och offensiv mittfältare, väntas ansluta till Assyriska i maj och det blir en bonus om han spelar något under vårsäsongen.

– Som det känns nu är truppen komplett. Om det inte sker några jätteskador är det färdigvärvat, säger Rubel Shamoun.

JnyttTV. Hör vad Dijan Vukojevic säger i videoklippet ovan.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer