HC Dalen avgjorde i slutsekunderna

Det blev två poäng för HC Dalen i trettondagens hemmamatch mot Halmstad Hammers. Sebastian Bengtsson avgjorde med bara tolv sekunder kvar av förlängningen.
– Det var rätt kille som fick läget, säger tränaren Per Gustafsson.

Dalen förlorade med 0-2 mot Tranås när fortsättningsserien inleddes i onsdags. Men i seriens andra match blev det poäng.

Hemmalaget fick en bra start på matchen och spräckte nollan genom Julius Selle Larsson när drygt halva första perioden var spelad.

– Vi spelade bra i första, det var vår bästa period i matchen tillsammans med förlängningen, säger Per Gustafsson.

Mål i slutsekunderna

1-0 stod sig fram till andra periodens slutminuter, men då kom två snabba mål. Först kvitterade Halmstad, men bara två sekunder innan periodvilan var det hemmaledning på nytt efter ett mål från Robin Byström.

– Vi tog några utvisningar, och 1-1-målet kom lite olyckligt i powerplay. Men sedan fick vi ett psykologiskt viktigt mål, säger Gustafsson.

Dalens glädje varade inte särskilt länge. Bara 54 sekunder in i tredje perioden utjämnade Halmstad till 2-2, och det stod sig under ordinarie tid. Matchen gick till förlängning, där Sebastian Bengtsson satte det avgörande målet när blott tolv sekunder återstod.

”Hittade väg att vinna”

– Det var snyggt, och det var rätt kille som fick läget. Det är bra att både han, Selle och Byström fick göra mål, det är viktigt för dem och deras självförtroende, säger Gustafsson, som annars inte var helt nöjd med insatsen:

Matchfakta

Ishockey, Div. 1

HC Dalen-Halmstad HF 3-2 SD (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)

Dalens målskyttar: Ju..

Matchfakta

Ishockey, Div. 1

HC Dalen-Halmstad HF 3-2 SD (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)

Dalens målskyttar: Julius Selle Larsson, Robin Byström, Sebastian Bengtsson.

Publik: 269, Skandiamäklarna Center.

– Vi spelade inte lika bra som mot Tranås, vi var värda poäng mer då än i dag. Vi slarvade i passningsspelet, fick inte puckarna djupt och gjorde det lite för enkelt för motståndarna. Men vi hittade en väg att vinna och det är huvudsaken.

Individuellt ger Dalen-tränaren beröm till målvakten Adam Bengtsson och fjärdekedjan med Tom Jankovic, Anton Johansson och Oliwer Jonson.

JnyttTV. Se highlights eller hela matchen i repris.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer