Husqvarna FF:s mittfältstalang Peter Gwargis rankas som nummer 16 av de hetaste spelarna i Europa nu när transferfönstret är öppet. Foto: Johan Lindblom

HFF-talang het på marknaden

Husqvarna FF:s mittfältstalang Peter Gwargis rankas som nummer 16 av de hetaste spelarna i Europa nu när transferfönstret är öppet. Det är ansedda The Telegraph som har gjort rankingen.

Peter Gwargis finns med på The Telegraphs lista med 100 hetaste spelarna i januarifönstret – som annars innehåller namn som Pierre-Emerick Aubameyang. Antoine Griezmann och Dimitri Payet. Gwargis jämförs med Arsenals och Tysklands storstjärna Mesut Özil.

– Det finns absolut likheter, Peter är vänsterfotad med jättefin blick, fantastisk passningsfot och teknik. Det var vår förre a-lagstränare Niclas Tagesson som direkt efter första träningen han gjorde kallade till sig Peter och sa typ ”Özil, kom hit”. Sedan har det blivit lite av ett smeknamn efter det. Niclas sa efteråt att det här är det närmaste en Özil i spelstil han någonsin sett, och han har ändå tränat klubbar i 18 år, säger Issa Iskander, sportchef i Husqvarna FF till sajten FotbollDirekt.se.

”Är väldigt förtjusta”

Peter Gwargis tillhör Husqvarna FF:s juniortrupp men har även fått träna en del med a-laget. Hans framfart har inte gått obemärkt förbi hos storklubbarna, och han har blivit inbjuden till provspel av flera klubbar.

– Det stämmer, han tackade nej till provspel med Arsenal, och även Manchester City, samt några allsvenska klubbar. Han var och tränade med Feyenoord före jul och de gillade vad de såg. De är väldigt förtjusta i honom och bjöd över honom igen nu, så han åkte i söndags och ska vara där en vecka, säger Issa Iskander, som hoppas att Gwargis stannar i HFF under 2017 års säsong.

Två andra svenskar finns med på The Telegraphs lista. Det handlar om Benficas Victor Nilsson Lindelöf och IFK Norrköpings Linus Wahlqvist.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer