HV71 tog den gångna helgen sina två första segrar sedan comebacken i riksserien. Men i nykomlingsmötet med Djurgården var man inte ens nära att vinna.
Det såg dock ganska bra ut i början av matchen. Hemmalaget gick visserligen upp i en 2-0-ledning, men gästerna reducerade i slutet av första perioden och kvitterade i början av andra.

Fakta

Ishockey, RiksserienDjurgårdens IF-HV71 8-2 (2-1, 2-1, 4-0)HV71:s målskyttar: Chelsea Peterson, ..

Fakta

Ishockey, RiksserienDjurgårdens IF-HV71 8-2 (2-1, 2-1, 4-0)HV71:s målskyttar: Chelsea Peterson, Jennica Haikarainen.Publik: 101, Hovet.

”Inte beredda göra jobbet”
– Efter deras två första mål spelade vi som vi kan, då såg det bra ut. Men sedan fick de göra två enkla misstag på grund av misstag från oss, suckar Ulf Johansson.
Djurgården ledde med 4-2 efter två perioder, och tack vare fyra raka mål i tredje perioden skrevs segersiffrorna till 8-2.
– Tredje perioden var ännu sämre än andra. Problemet var inte att tjejerna struntade i det eller att de inte ville, men de var ändå inte där och beredda att göra jobbet. Vi gav för mycket ytor, och då blir ett lag som Djurgården bra. Då är det lätt för dem att spela hockey, säger Johansson, som menar att hans adepter gjorde säsongens hittills sämsta match.

Kan få tillbaka Asserholt
– Vi kom upp i någorlunda standard i 12-13 av 60 minuter, och det håller inte på den här nivån. Väldigt många individuella misstag låg bakom deras mål.
HV71 är spelledigt i helgen och spelar sin nästa match på onsdag, då AIK gästar Prolympiahallen. Då kan skadade landslagsstjärnan Jenni Asserholt vara tillbaka i spel.
– Vi kommer att stämma av läget efter helgen. Det går väldigt mycket framåt för henne, så det är inte omöjligt att hon kan spela på onsdag. Samtidigt har vi en lång säsong framför oss, så vi kommer absolut inte ta några risker, säger Ulf Johansson.