HV71:s damer imponerade stort i grundserien, men frågan är om man inte stått för en ännu bättre insats i kvalet till Riksserien. På elva matcher har man vunnit åtta matcher och på lördagen säkrade man en plats till den högsta svenska damhockeyserien trots att det återstår tre matcher av kvalet.
– Det är oerhört kul. Det var målet vi satte upp inför säsongen och det är roligt för tjejerna som har slitit sedan april för det här.

Fakta

Ishockey, Kval till Riksserien damerSödertälje-HV71 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)HV:s målskyttar: Michell..

Fakta

Ishockey, Kval till Riksserien damerSödertälje-HV71 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)HV:s målskyttar: Michelle Claesson, Kendra Finch, Madelene Sundström.Publik: 102, Axa sports center.

”Har förtjänat en plats”
HV föll på lördagen med 9-1 borta mot serieettan Djurgården, trots det så säkrade man en plats då Södertälje, som var närmsta lag under strecket, föll på hemmais. Men det har inte varit en enkel resa för HV. Trots att man tillsammans med Djurgården har varit överlägsna så anser Ulf Johansson att det har varit betydligt tuffare än vad tabellen visar.
– Vi har förtjänat en plats i Riksserien. Det är inga dåliga lag vi möter men det är bara att ta av sig hatten för tjejerna.
Man har nu 15 poäng ner till laget som ligger närmast under strecket, men Ulf Johansson menar att han inte är förvånad över att det skiljer så mycket mellan lagen i tabellen.
– Vi vet om att vi är ett väldigt bra lag så det är inte jätteförvånande att vi vunnit så många matcher, men samtidigt ska det spelas om det.

Osäker framtid
Senast HV spelade i Riksserien kom man sist och åkte ur. Nu både hoppas och tror Ulf Johansson att hans lag är bättre förberedda när de ska ge sig in i serien nästa säsong.
– Jag tror att vi kommer göra det väldigt bra. Jag har trott på det nu och kommer även tro på det nästa säsong. Det känns också som att klubben tror på dem., säger Johansson, som själv har ett utgående kontrakt och inte vet om det är han som tränar laget nästa säsong.
– Jag hoppas för klubbens skull att alla spelare är kvar, men vi vet ännu inte hur det blir. Alla kontrakt går ut och det ska skrivas nya kontrakt. Men jag är övertygad att HV kommer ha ett jättebra lag på benen när det väl sätter igång. Klubben har nu ett gyllene tillfälle att etablera damhockey i stan och jag tror att de tar chansen, säger Johansson,