Olyckan inträffade i andra perioden, då Jenna Smith åkte in i målburen och blev liggande på isen. Ambulans tillkallades och Smith fördes till Karolinska Universitetssjukhuset, där hon röntgades under kvällen.
– Det blev uppehåll i en kvart innan matchen kunde fortsätta, och det var otäckt. Hon gick på mål, och jag vet inte om det var en tripping eller om hon fick ett felskär och ramlade. Men det var inget ojuste på så sätt, utan hon var på väg igenom mot deras mål, säger Ulf Johansson.

Fakta

Ishockey, RiksserienAIK-HV71 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)Publik: 65, Ulriksdals IP.

Fakta

Ishockey, RiksserienAIK-HV71 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)Publik: 65, Ulriksdals IP.

Bästa målskytten
– Det är för tidigt att säga hur allvarligt det är med henne. Det beror på om det överhuvudtaget är ett brott och hur allvarligt det i sådana fall är.
Jenna Smith har bidragit med nio mål och fem målgivande framspelningar hittills under säsongen och är med det HV71:s bästa målskytt och näst bästa poängplockare. Nu riskerar hon att bli borta från ishockeyn ett tag framöver.
– Det betyder att vi blir en spelare kort, det är en stark offensiv kraft som försvinner. Det är alltid ett avbräck när en spelare försvinner, men samtidigt får andra kliva fram, säger Johansson.

”Visade bra moral”
HV71 blev alltså mållöst mot AIK, som drog ifrån till 2-0 i första perioden. Andra perioden blev mållös, men i sista perioden fastställde hemmalaget slutresultatet till 3-0.
– Vi gjorde en bra match och det var en jämn tillställning. Men målskyttet blev avgörande. Vi vann skotten men förlorade matchen, konstaterar Ulf Johansson.
– Det var tungt att förlora och få en så tuff skada, men vi tar med oss mycket bra saker. Hela lagets arbetsmoral var riktigt bra. Tjejerna slet hårt och visade bra moral.