Efter två raka segrar åkte damerna i HV71 på däng hemma mot Luleå. Gästerna ledde i både första och i andra perioden innan HV kunde ro hem den sista perioden. Men det skulle aldrig räcka för hemmalaget som förlorade. Slutsiffrorna skrevs till 4-7 när matchen var slut.

Fakta

Ishockey, RiksserienHV71-Luleå 4-7 (1-3, 1-3, 2-1)HV71:s målskyttar: Chelsea Peterson 3, Jenny R..

Fakta

Ishockey, RiksserienHV71-Luleå 4-7 (1-3, 1-3, 2-1)HV71:s målskyttar: Chelsea Peterson 3, Jenny Rask.Publik: 85, Prolympiahallen.

- Första perioden var jämn och vi hade bud på många mål. Luleå var lite bättre än oss idag. De gjorde målen, de hade ett bättre passningsspel och idag känns det som att det är smådetaljer som avgör, berättar HV-tränaren Ulf Johansson för Jnytt.

Noterbart var att kanadensiska forwarden Chelsea Peterson stod för tre mål idag. Förlusten för HV71 innebär att de är kvar på en stabil sjätteplats med 14 inspelade poäng.
- Hon gjorde det bra idag. Hon är kanadensare, dem jobbar stenhårt i varje byte.

"Anmärkningvärt att tjejerna orkar"
Det är var den fjärde matchen på fem dagar. Tre matcher på tre dagar. Men HV-tränaren gnäller inte och menar på att det är som det är.
- Det är viktigt att alla klubbar hjälps åt. Det är de ekonomiska som gör att det är en skillnad på bortaresorna för damhockeyn. Det är anmärkningsvärt att tjejerna orkar, avslutade Ulf Johansson.
Ny match väntar på lördag för HV71. Då blir det en ny "roadtrip" till Stocksund för att möta SDF HF.