27 killar är med under veckan. Foto: Erik Boström
Mikael Johansson, ungdomskonsulent i J-Södra. Foto: Erik Boström
Sportlov

J-Södra fixar läger på lovet

Under sportlovet håller J-Södra i ett tre dagar långt träningsläger i tipshallen på Rosenlund. Det är klubbens juniortränare som är instruktörer och spelarna bjuds på material och mat.

I Elmiahallen anordnar J-Södra en tre dagar lång sportlovscamp. Det har varit fritt för spelare från andra föreningar att anmäla sig.

– Det är för killar och tjejer som är mellan 12-14 år, nu har inga tjejer anmält sig i år men det är 27 killar som spelar fotboll här i tre dagar, säger Mikael Johansson ungdomskonsulent i J-Södra.

Instruktörer under campen är J-Södras juniortränare och det är första gången föreningen anordnar något liknande.

– Tittar man på Allsvenska klubbar är det många som har camps under alla lov och ibland flera olika läger på loven, säger Johansson till Jnytt.

Det kostar drygt 1000 kronor att vara med under veckan och då får spelarna boll och t-shirt men även mellanmål och lunch varje dag.

– Vi tjänar inte många tusenlappar på detta men det är inte heller syftet, utan det är att de ska ha någonting bra att göra under lovet, säger Mikael Johansson.

Spelarna som är med är mestadels från J-Södra men där finns också spelare från Husqvarna, Vetlanda, Norrahammar och Bankeryd.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer