Efter två års frånvaro var det återigen dags för en match i Riksserien för HV71. För motståndet stod AIK och efter jämna 60 minuter stod gästerna som segrare med 2-1.
Och efter matchen var det en aningen besviken Ulf Johansson som pratade med pressen. Men det var varken prestationen eller spelarna han var besviken på, utan resultatet.
– Det är surt att förlora med uddamålet. Det kunde lika gärna gått åt andra hållet, men så är det i den här serien. Vi kommer vinna sådana här matcher och vi kommer förlora sådana här matcher, säger tränaren Ulf Johansson.

Fakta

Ishockey, RiksserienHV71-AIK 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)Målskyttar; HV71: Chelsea Peterson.AIK: Sara Hjal..

Fakta

Ishockey, RiksserienHV71-AIK 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)Målskyttar; HV71: Chelsea Peterson.AIK: Sara Hjalmarsson, Lisa Johansson.Publik: 130, Prolympiahallen.

Revanch på söndag
HV tog ledningen i matchen genom Chelsea Peterson, en ledning man hade inför den tredje perioden. Men väl där gjorde gästerna från Solna två mål och gick upp i en 2-1-ledning. Det resultatet stod sig också matchen ut.
– Det var en jämn match överlag och vi gör en bra match, men i dag är det slumpen som avgör.
Rent spelmässigt var det ingen större kvalitet på ishockeyn.
– Det var rätt hafsigt, typiskt för en premiäromgång. Men vi håller spelet väl uppe och vi kunde gott och väl gjort några fler mål, men det är små marginaler som avgör i sådana här matcher, säger Ulf Johansson.
HV kan dock repa sig snabbt då man på söndagen tar emot Djurgården.
– Det kommer vara ungefär en liknande match, säger Ulf Johansson.