Foto: TT 

Kommunen tjänar miljoner på p-avgifter

Jönköpings kommun tjänar stora pengar på p-avgifter och p-böter. Förra året gick kommunen med ett överskott på 30 miljoner kronor.

Jnytt har tidigare berättat att Jönköpings kommun kommer att höja parkeringsavgifterna centralt och i p-hus ytterligare, samtidigt som man kommer att börja avgiftsbelägga parkeringarna på Bäckalyckan. Centralt höjs p-avgiften från 15 till 16 kronor i timmen. I P-husen höjer man månadsavgiften till 1150 kronor i månaden och på Bäckalyckan kommer man att få betala mellan 8 till 10 kronor i timmen.

Kommunen menar att anledningen till att man vill ha så höga p-avgifter är att man vill ha bort bilarna från centrala Jönköping och tvinga pendlare att åka kommunalt.

Miljonvinst

P4 Jönköping uppger idag att kommunen gör stora pengar på parkeringsavgifter och parkeringsböter. Under förra året fick kommunen in nästan 70 miljoner kronor vilket gjorde en vinst på 30 miljoner kronor.

– Vårt mål är inte att hitta en kassako för att finansiera saker. Vår intention har varit att hitta prisnivåer som hjälper folk att resa på ett annat sätt, säger kommunens parkeringschef Reimer Selero till P4 Jönköping.

Kommunen vill ju att de som arbetar centralt ska ta bussen eller cykla till jobbet. Två pendlingsparkeringar håller på att byggas, vid Rosenlund och Jordbron.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer