Mattias Tedenby har skrivit på ett nytt treårskontrakt med HV71. Foto: Erik Boström
Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
HV71 hade presskonferens

Stjärnspelarens besked till HV71

Mattias Tedenby har förlängt sitt kontrakt med HV71. Det nya avtalet sträcker sig över inte mindre än tre säsonger.
– Jag vill hjälpa klubben till nya framgångar i framtiden, säger den 25-årige publikfavoriten.

HV71 kallade till presskonferens klockan 14.00 på tisdagen. Innan den drog igång spekulerades det i vad det skulle handla om – och det visade sig att Mattias Tedenby har förlängt sitt kontrakt med ytterligare tre år.

Ett välkommet besked för klubbens fans, som nu kan glädja sig åt att en av nyckelspelarna har säkrats upp i flera år framöver.

– Jag ser verkligen fram emot att stanna i HV71. Det är en fantastisk förening, och jag ser en ljus framtid för klubben. Därför är jag jätteglad att jag får vara kvar, säger han.

”Fantastiskt förtroende”

Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2018/19, och i dagens läge är det inte vanligt att man skriver på så långa avtal.

– Jag tycker att det känns som en bra grej. Jag ser som sagt en ljus framtid för klubben, och det känns som ett fantastiskt förtroende från Johan och Johan (Hult och Davidsson, sportcheferna) med ett så långt kontrakt, säger han.

– Vi har påbörjat en spännande resa med HV71 som jag gärna vill vara med på. Jag trivs väldigt bra i föreningen och ser fram emot avslutningen av serien.

Var en flytt utomlands, till exempel till KHL, ett alternativ?

– Egentligen inte. Jag har känt att HV71 har gett mig möjligheten att fortsätta utvecklas. Jag är fortfarande väldigt ung och ser potential att fortsätta utvecklas. Därför känns det bra att skriva det här kontraktet.

Kom till HV som 15-åring

Mattias Tedenby, med Värnamo GIK som moderklubb, kom till HV71 redan som 15-åring och var med och tog SM-guld med klubben 2010. Efter det väntade ett NHL-äventyr i New Jersey Devils, men det stora genombrottet i NHL kom aldrig och inför förra säsongen återvände han till Jönköping.

– Jag känner mig väldigt mycket som en HV-kille. Jag känner att HV-hjärtat bankar, säger Tedenby, som är HV71:s bästa poängmakare den här säsongen med 31 poäng.

En stor kontrast mot förra säsongen, då han hade svårt att få det att lossna.

– Det är många faktorer. Att jag är bättre tränad är en anledning till att jag har tagit några steg till. Förra säsongen skrev jag på i sista sekunden, och det var inte det optimala, säger Mattias Tedenby.

Hör Mattias Tedenby berätta om kontraktsförlängningen i videoklippet ovan till höger.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer