Tre män ska ha hotad en man i Stadsparken i tisdags. Män med liknande signalement rånade en man på Liljeholmen i går. Foto: Janne Andersson/arkiv

Man utsatt för grovt rån i Jönköping

Klockan 18.49 på onsdagen fick polisen samtal om att en man hade blivit utsatt för ett personrån i anslutning till Spinnerigatan på Liljeholmen.
– Tre gärningsmän attackerade en ensam målsägande med tillhygge och tvingade till sig hans plånbok. Brottet rubriceras i nuläget som grovt rån med hänsyn till beteendet och hänsynslösheten, och då tänker jag på att ett tillhygge användes och att det förekom fysiskt våld. Offret blev slagen i ansiktet, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

”Inga kända vittnen”
Vad för typ av tillhygge som användes vill polisen inte gå in på.
Vid 21-tiden hade polisen inte gripit någon misstänkt gärningsman. Men polisen har en del uppgifter att gå på.
– Målsägande uppskattar att gärningsmännen är män i 20-årsåldern. De är mellan 1,70 och 1,90 långa, var svartklädda, bar luvor och hade uppdragna kepsar på sig. Vi är jättesugna på att få in information om någon har gjort iakttagelser. Just nu finns det inga kända vittnen, säger Mikael Ehne.

De som har sett något kan kontakta polisen via telefonnummer 114 14.

De som har sett något kan kontakta polisen via telefonnummer 114 14.

Ingen misstänkt
Under torsdagsmorgonen hade polisen ännu inte hittat någon misstänkt för brottet men bekräftar att gärningsmännen använt en kniv då de hotat 25-åringen.
I tisdags inträffade ett rån av liknande karaktär i Stadsparken i Jönköping, där tre mörkklädda män hotade med kniv och rånade en ung man. Kan brotten ha ett samband?
– Det finns vissa likheter men om det är samma män eller inte kan jag inte svara på, säger Lasse Johansson, presstalesman vid Jönköpingspolisen.