Foto: Elias Pettersson

Många HV-skador inför omstarten

Ikväll är det omstart i SDHL. För HV:s del väntar hemmamatch mot AIK, detta efter ett långt matchuppehåll.
– Det ska bli jättekul, vi har haft uppehåll i en hel månad så det blir kul med match igen, säger Fanny Rask till Jnytt.

HV71 har stått för en fin höstsäsong och ligger på en fjärdeplats när det återstår 12 omgångar av grundserien. Först ut efter uppehållet är AIK på hemmaplan.

– Det är jättemycket som har varit bra, vi ligger fyra i serien och har mycket positiva saker att bygga vidare på, tjejerna har gjort det jättebra i de 24 matcherna, säger tränaren Ulf Johansson.

– Sen har vi haft en tuff höst med konstiga skador, vi är jättenöjda med hur tjejerna har skött det hela. Nu är det 12 matcher kvar och det gäller att vara med, fortsätter han.

Dubbla landslagsturneringar för Rask

Fanny Rask har inte haft mycket tid att vila under uppehållet. Hon har varit med i två landslagsturneringar.

– Det är alltid kul att vara iväg med landslaget, även om den sista turneringen inte var så bra resultatmässigt och det var tråkigt. Men det är kul att få vara med och jag är glad över att inte ha behövt ha uppehåll utan bara kunnat köra på, säger Rask till Jnytt.

Enligt Ulf Johansson ska laget bli bättre än förra säsongen då det blev en sjätteplats. När serien nu drar igång dras laget med ett gäng skador som ställer till det en aning. Saknas gör Riikka Välilä, Hanna Moher, Madelene Sundström och Sandra Hedberg

– Inledningen här blir ganska tuff, vi har lite skador som vi dras med och är lite kort om folk och så. Men när vi får igång alla så kommer vi fortsätta bygga vidare, säger Rask.

Jacobsson tillbaka i HV

Däremot är Maja Jacobsson tillbaka i HV71 efter att ha spelat med Troja/Ljungby under hösten. Dessutom är Thea och Linnea Johansson från just Troja med i morgondagens match. Dessutom har laget gjort klart med den tyska målvakten Jule Flötgen under december.

– Omstarten blir tuff, vi har AIK hemma och sen ska vi upp till Norrland och möta Modo och Luleå. Det blir en tuff öppning och sen ska vi tillbaka en vända till i Norrland, så det blir en tuff vår, avslutar Ulf Johansson.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer