Årets startfält för kändishoppet var något jämnare än förra året då några av deltagarna var vana ryttare. I år var många nybörjare och hade endast tränat ett tiotalgånger inför tävlingen.
Trots att Birgit Sievers hade den snabbaste tiden fick hon ett antal avdrag på sin teknik och slutade på tredje plats. På andra plats kom Jnytts Johan Nyström och vann gjorde Mia Isaksson.
- Det känns mycket bra, helt fantastiskt. Jag trodde inte att jag skulle vinna, jag tycker ju väldigt mycket om att vinna, säger Mia Isaksson.
Hon berättar att det är första gången på 20 år som hon rider, men att hon har tävlat förut.

Årets Deltagare

Mia Isaksson, Barpianist och sångerska - Första platsJohan Nyström, Programledare Jnytt-TV - An..

Årets Deltagare

Mia Isaksson, Barpianist och sångerska - Första platsJohan Nyström, Programledare Jnytt-TV - Andra platsBirgit Sievers, Miljöpartiet -Tredje platsMattias Höijer, Musiker- Fjärde platsAngelita Nooni, Artist - Femte platsAnna Mårtensson, Folkpartiet - Stjätte plats

Nybörjare
Johan Nyström var en av dem som inte hade ridit innan, men trots det slutade tävlingen riktigt bra för hans del.
- Det gick mycket bättre än väntat. Jag har ju sagt till alla att jag skulle vinna, kanske mest för att skrämma mina motståndare. Men jag är helnöjd, säger Johan Nyström.
Musikern Mattias Höijer har inte heller någon större ridvana och kom på fjärde plats.
- Det var lite nervöst igår. Hästen ville inte riktigt göra som jag ville, den pratar ju inte svenska heller så det var ju svårt att prata med den. Men jag är inte besviken. Det hade varit kul att vinna över Mia förstås, säger Mattias Höijer.

"Riktigt imponerad"
Charlotte Lundin, arrangör för kändishoppet, är nöjd med årets tävling.
- Jag är riktigt imponerad av Johan Nyström. Han har ju inte ridit mer än lektionerna innan och lyckas ta hem andra plats. Jag är riktigt stolt över våra kändisar, säger Lundin.
Garbriel Djärf och Fredrik Blomqvist som var med under förra årets tävling, är även de imponerade av årets tävlingsdeltagare.
- De var mycket bättre än vad vi var. Det var ett jämnare startfält i år, säger Djärf.