Foto: Johan NIlsson / TT

Runt 400 elavbrott under dagen

Länsstyrelsen i Jönköping skriver på Twitter att dagens oväder håller på att klinga av. Nu återgår beredskapen till normal verksamhet.
– Det är den bedömningen vi gör tillsammans med länets kommuner. Vi har även stämt av med elbolagen, SMHI och Trafikverket, säger Kurt Lindberg, beredskapsdirektör på Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Det har under dagen varit över 400 elavbrott och ytterligare ett 25-tal återstår i länet. Det är Vetlanda och Värnamo som har varit hårdast drabbat av länets kommuner.

– Det har även varit en del saker på vägarna, speciellt på väg 40 och 26. Men det har ändå varit förvånansvärt lite, säger Kurt Lindberg till Jnytt.

Vad gör ni under resten av kvällen?

– Vi har fortsatt tjänstemän i beredskap tillsammans med det inre befälet på räddningstjänsten, om det mot förmodan skulle hända något. Men just nu känns det som att detta kommer klinga av.

Lindberg säger att stormar av denna sort inte är ovanligt och lyfter fram en sak som är positivt med stormen.

– Det är positivt för grundvattennivån att det kommer snö och regn som rinner ner, så det är alltid något mitt i eländet, avslutar Kurt Lindberg.

Räddningstjänsten i Jönköping har ryckt ut på drygt 25 händelser under eftermiddagen. Det rör främst trafikolyckor och hinder på väg, som träd och liknande.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer