Henrietta Hansson blir ny vd för Länsförsäkringar i Jönköping. Foto: Pressbild 

Ny vd till Länsförsäkringar

Länsförsäkringar i Jönköping får en ny vd.
Henrietta Hansson, senast vd för Göinge-Kristianstad, tillträder tjänsten i slutet av april 2017.

– Henrietta är det självklara valet, säger Länsförsäkringar Jönköpings styrelseordförande Göran Lindell. Hon var den enda som i alla avseenden motsvarade vår relativt omfattande kravprofil som vi har varit noga med att hålla oss till genom hela rekryteringsprocessen.

Henrietta Hansson är 52 år och har sedan 1999 jobbat inom länsförsäkringsgruppen i olika verksamheter och roller. Innan hon blev vd för Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad har hon bland annat varit vd för IT-center i Länsförsäkringar AB, Agria Djurförsäkring och Länsförsäkringar Kristianstad.

Förväntansfull

Henrietta Hansson lämnar ett bolag hon har trivts väldigt bra på, men är också förväntansfull inför sitt nya uppdrag.

– Efter drygt sex otroligt spännande och roliga år som vd på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, där jag trivts på alla vis, så är det både lockande och spännande att få komma till Länsförsäkringar Jönköping. Mina rötter är från Jönköpings- och Vetlandatrakten så det ska verkligen bli roligt att återvända dit med närhet till släkt och vänner. Jag ser fram emot att få vara med och driva Länsförsäkringar Jönköping vidare.

Går i pension

Henrietta Hansson sitter kvar som VD för Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad till och med deras bolagsstämma den 20 april 2017 för att sedan direkt tillträda som ny vd för Länsförsäkringar Jönköping.

Länsförsäkringar Jönköpings nuvarande vd Örian Söderberg fortsätter som vd för bolaget tills Henrietta är på plats och går därefter i pension.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer