Foto: Kajsa Juslin

Nytt försök att sälja Rosa villan

De senaste åren har det varit många turer kring Rosa villan på Vätterstranden. Nu gör politikerna ett nytt försök att sälja fastigheten, men det finns krav på köparen.

Villkoret från kommunen är nämligen att det måste vara öppen verksamhet i huset. Dessutom lär den blivande köparen behöva renovera huset för minst en miljon kronor eftersom det finns ett stort renoveringsbehov.

Rosa villan har sått tom sedan 2013. Både Tabole Restaurang AB och Ungdomens Nykterhetsförbund har visat intresse för att köpa villan. En försäljning var nära, men politikerna tog aldrig beslut i frågan.

”Villan ligger perfekt”

– Diskussionen har handlat om ifall villan skulle användas till restaurang eller av UNF. I sista änden kom vi fram till att vi måste ta reda på vad som gäller. Villan ligger så perfekt på Vätterstranden och vi vill inte att en förening som bara har verksamhet för sina medlemmar flyttar in där. Drömmen vore en förening med en fungerande, öppen verksamhet som också kan tänka sig att driva ett fik, säger Anders Jörgensson (M), ordförande i tekniska nämnden, till JP.se.

Kommunfullmäktige väntas ta beslut i frågan i mars eller april.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer