Foto: Pressbild 

Polis fick däcken sönderskurna

En polis anställd vid Polismyndigheten i Jönköpings län och boende i Eksjö har fått sin privata bil saboterad. Bilen har ristats i lacken och fått däcken sönderskurna.

Händelsen inträffade i helgen. Någon har varit framme vid den polisanställdes bostad och där vandaliserat polisens privata bil. Däck har blivit sönderskurna och någon har ristat FTP (fuck the police) på flera ställen i lacken. En man togs i söndags in på förhör misstänkt för dådet. Han nekade till skadegörelsen och släpptes senare. Det är oklart om misstankarna kvarstår.

Polisen ser mycket allvarligt på händelsen.

— Det är fullständigt oacceptabelt. Det är alltid allvarligt när poliser blir utsatta och sådant här reagerar vi på direkt. Men det är för tidigt att svara på vad det här står för än. Det får vi låta utredningen svara på, kommenterar Christian Winkler, lokalpolisområdeschef för Höglandet, till Smålandstidningen.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer