På lördag drar säsongen igång på allvar för HV71.
Då inleds Riksserien och för HV71:s del är det match mot AIK som står på schemat.
Ett AIK som HV har hämtat ett av sina starkaste, och mest namnkunnigaste, nyförvärv ifrån.
Landslagsmeriterade Fanny Rask har tillhört AIK i fyra år.
– Det blir speciellt att möta AIK. Det ska bli spännande och det kommer kännas lite extra. Förhoppningsvis blir det början på en riktigt bra säsong, säger Fanny Rask som lämnade AIK och Stockholm för att spara tid.
– Jag ville komma bort från Stockholm. Det tog för lång tid att ta sig från jobb till träning. Det tog väl tre och en halv timma om dagen i pendling, det kändes om att jag ville lägga den tiden på annat, säger hon.

Välkomnande
Fanny Rask har bara varit i Jönköping i tre veckor, men hon har kommit in bra i laget, samtidigt medger hon att hon inte har speciellt bra koll på Jönköping som stad än. 
– Alla i laget har varit väldigt öppna och välkomnande, det känns som att jag varit här längre än tre veckor. 
Varför blev det HV71?
– Jag ville testa något nytt, Uffe (Johansson, tränare i HV71) hörde av sig och det känns spännande att hoppa på det här tåget. HV vill komma in och etablera sig i Riksserien, det kändes som ett bra nästa steg att ta. Det känns som att det blir riktigt kul.

Landslaget ett mål
Fanny Rask har spelat flera landskamper, och jo då, målet med säsongen, förutom att det ska gå bra för HV, det är att hon ska få ta på sig den gula tröjan med de tre kronorna på.
– Det är klart att jag tänker på det, det är ett mål jag har personligen. Det är klart att jag vill vara med där. Vi får se, jag har tränat jättehårt i sommar och jag hoppas att jag får en väldigt bra säsong här och att jag kan bevisa att jag ska vara med där.
Hur kommer det att bli att se HV spela?
– Vi kommer att sätta press på lagen vi möter. Vi ska kunna styra matcher och inte bara vara ett lag som backar hem. Vi kommer ställa till stora problem för de andra lagen, säger Fanny Rask.
Hur kommer det gå nu då?
– Jag tror att det kan bli riktigt riktigt bra, jag tror inte att de andra lagen är beredda på vad HV har att komma med,
Är det naivt att tro att ni kan vara med i toppen?
– Nej det tror jag inte.