Foto: Mikael Johnsson
Foto: Mikael Johnsson
Foto: Mikael Johnsson
Foto: Mikael Johnsson

Rekord för Radio K

Under tisdagen anordnade traditionsenligt Radio K evenemanget Radio K Bryr Sig. I ett dygn sände de radio till förmån för Musikhjälpen som dessutom ringde upp radioföreningen i direktsändning. Till råga på allt slog Radio K rekord i insamlade pengar.

Tisdag morgon kl 09:00 klev Radio K:s styrelse in i radiostudion på HLK och öppnade maratonsändningen. Under dagen kunde besökarna köpa fika, önska låtar, pyssla med Spectra och spela TV-spel med Justice utanför studion.

Alla insamlade pengar går oavkortat till Musikhjälpen vars tema i år är ”Barn i krig har rätt att gå i skola”. Det gick tidigt att se att förra årets insamling på drygt 8000 kr skulle slås. När den sista sändningen gjordes på onsdag morgon stod insamlingen på 14,335 kr.

– Det var över alla förväntningar. Vi hade väl som mål att höja oss från förra årets insamling, ett litet snäpp kanske men vi drog ju till och kammade in strax över 14 tusen kr, säger den avgående ordföranden Linda Lybing.

Filmade hela dagen

Nytt för i år var att hela dygnet också filmades och sändes live på Facebook. Alla kunde då på ett enkelt sätt se och höra hela sändningen och med grafiken som lagts in i sändningen fick man enklare tillgång till numret man använde för att skänka pengar.

Vid sextiden på onsdagsmorgon ringde också Musikhjälpen upp Radio K i direktsändning. För programledaren Kodjo Akolor och DJ-duon Rebecca & Fiona visade de upp studion och berättade om initiativet.

– Det var kul! Det blev väldigt oplanerat men det var väldigt roligt, säger Lybing.

Radio K Bryr Sig brukar också innebära slutet för den sittande styrelsen, och så är fallet även i år. Den nya styrelsen kliver officiellt på vid årsskiftet men har också hjälpt till under gårdagens evenemang.

– Nu sista timmen sände vi i gamla styrelsen en halvtimme och sen tog den nya över, så det blev lite som utmarsch här i livestreamen.

Vad tror du om Radio K:s kommande år med den nya styrelsen?

– De verkar alla taggade. Nu har de alla varit ganska involverade i det här eventet så de har mycket med sig till nästa år.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer