Foto: TT/Temabild 

Rökstopp för kommunanställda

Jönköpings kommun är en av få kommuner som fortfarande tillåter sina anställda att röka på arbetstid. Nu kan det bli stopp på det.

Av länets 13 kommuner så är det 11 som har rökstopp för sina anställda. Man får inte röka under arbetstid. Jönköping är inte en av de kommunerna, men nu har frågan lyfts i personalutskottet i Jönköpings kommun. De vill införa rökförbud på de kommunala arbetsplatserna.

— Vi är måna om att de anställda ska ha god hälsa. För deras egen skull men också för att kunna arbeta bättre, säger Anna Mårtensson (L), ordförande i personalutskottet till Jp.se. Det kostar ganska mycket när folk som har rökt blir sjukskrivna. Det tar tid och resurser när rökare går ifrån under arbetstid och de andra får arbeta istället.

Nu ska personalutskottets personaldirektör Ylva Millback ta fram ett förslag på hur ett rökstopp skulle kunna se ut för de kommunanställda och om det godkänns av personalutskottet så skulle ett beslut kunna tas i kommunfullmäktige under våren 2017.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer