Foto: Marianne Lundvall/arkiv

Rustar upp säkerheten för insparken

Introduktionsveckorna har redan fått både priser och beröm för deras säkerhet, det förebyggande arbetet och även blivit rankat som Europas bästa. Men Jönköpings Studentkår nöjer sig inte där utan fortsätter att aktivt jobba för en säkrare och bättre inspark.

Den 16:e januari drar studentkårens aktiviteter igång för vårinsparken och det verkar bli en fartfylld vecka med roliga aktiviteter och möjligheter att lära känna staden och nya vänner. Vårterminens inspark har historiskt sett inte fått lika mycket kärlek som höstterminen men runt 2014 så ökade fokuset kring vårinsparken då det bland annat lyfts upp av medlemmarna att den ska vara likvärdig höstinsparken.

- Som många vet så har JLT hjälpt oss med nattbussar under höstinsparken, skriver Erik Wendel som varit projektledare för vårinsparken men nu lämnar över till Jimmi Kjellberg.

- Nu kommer de för första gången någonsin även att erbjuda nattbussar under vårinsparken, detta innebär att våra nya studenter kommer att få möjlighet att ta sig hem säkrare under de kalla nätterna vi har framöver, fortsätter Erik Wendel.

Även om det inte är lika många nattbussar och linjer som under höstinsparken är det ändå ett steg i rätt riktning. Som det ser ut nu så rör det sig om linje 1 åt båda hållen 02.25, måndag, tisdag och torsdag.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer