Foto: Läsarbild 
Foto: Läsarbild 

Granat i källare - bombgrupp på plats

Bombgruppen från Göteborg var under tisdagen i Jönköping för att desarmera en skarp handgranat.
"Det är läskigt om man tänker på vad som skulle kunna ha hänt"

Det var vid 11-tiden på tisdagen som en fastighetsskötare vid bostadsbolaget Bygginvest hittade något som såg ut som en handgranat i ett källarförråd på Brunnsgatan i Jönköping. Eftersom föremålet såg lite mystiskt ut så beslutade mannen att ta med sig föremålet till företagets kontor vid Jordbron.

- Det kunde ju ha gått riktigt illa, att lasta in ett föremål som ser ut som en granat i bilen och köra genom stan är inte att rekommendera, säger Lasse Johansson, presstalesman på Jönköpingspolisen.

Bombgrupp från Göteborg

–Jag insåg direkt att detta var allvar granaten hade sprinten kvar, säger Fredrik Erlandsson vd på Bygginvest. Granaten placerades vid ett område en bit från byggnaden och vår personalchef kontaktade omedelbart polisen.

Polisen fotograferade föremålet och skickade bilden till bombgruppen i Göteborg. Bombgruppen konstaterade att det mycket riktigt var en handgranat och att den var skarpladdad. De åkte omedelbart till Jönköping. Väl framme kunde bombgruppen desarmera handgranaten. Då konstaterades även att granaten mycket riktigt var skarp men att den saknade sprängmedel.

Dynamit Harry

- Det är ett problem att folk lämnar saker i källarförråd när man flyttar, det kan vara allt från pianon, soffor och nu alltså en granat. Det är otäckt att tänka på vad som skulle kunna ha skett om den verkligen var skarp med sprängmedel i, säger Erlandsson.

- Vi har tydliga säkerhetsföreskrifter för våra anställda. Men vi hade aldrig kunnat drömma om att vi skulle hitta granater i övergivna förråd, det är något som ska tas upp på nästa arbetsplatsträff. Vår fastighetsskötare går nu under namnet Dynamit-Harry.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer