Med himlen som tak och den omgivande granskogen som grannar ska den nya skogsfloating-anläggningen i Vidablick utanför Bankeryd locka nya besökare. Edvard Björnvinge, verksamhetschef på KFUM-gården Vidablick, visade under tisdagen upp den nya anläggningen som ska främja kreativa möten för organisationer och företag.
– Grundtanken är att gå tillbaka till samlingen kring elden där man förr fick ett naturligt samtalsrum.  Det här är en utveckling av det fast i luften, säger Edvard Björnvinge.

Rofylld mötesplats
Istället för att sitta i ett tråkigt konferensrum och titta på varandra ska de hängematteliknande korgarna ge mötesdeltagarna nya infallsvinklar, ro i själen och öppna upp samtalsklimatet. Tolv personer kan bekvämt sitta nedbäddade i sin floatingmatta, inbäddad i en varm filt och med huvudet på en skön kudde och samtidigt gunga rofyllt fram och tillbaka. Och diskutera viktiga saker i lugn och ro. Den här typen av mötesplats passar bra både för en arbetsgrupp som behöver komma iväg och kläcka nya idéer eller en grupp som är på retreat och vill vara lite mer meditativa.

Selma spa och Bankeryd
Bakom idén står företaget Friluften i Bengtsfors. Anders  Johansson som driver företaget berättar att konceptet med skogsfloating föddes i samband med att en kollega blivit utbränd och sökte vilan i naturen och i skogen där det visade sig finnas oanade möjligheter. Snart var skogsfloating uppfunnet. Konceptet finns nu på fyra platser i landet, bland annat på Selma Spa i Sunne och utanför Bankeryd.
– Vi hoppas att det här ska få mer folk ut i naturen och att det kan gynna vår verksamhet att människor får upp ögonen för det här, avslutar Edvard.