Foto: Jnytt 

Spira kan få privata sponsorer

Att driva ett kulturhus kostar pengar. För att regionen ska kunna hålla en hög kvalité har man nu gjort som idrotten, man släpper in den privata sponsringen.

Regionen har för första gången sagt ja till att tillåta privata företag sponsra Kulturhuset Spira i Jönköping, det handlar om att få sponsring till föreställningar och konserter, det uppger P4 Jönköping.

– Vi kan, om vi är framgångsrika, öka både kvalitet och omfattning av vårt utbud med hjälp av externa pengar, säger Per-Ola Nilsson, verksamhetschef till radion.

Om en sponsor går in med pengar ska man i gengäld få gratis VIP-biljetter, VIP-aktiviteter, sitt namn i programmet och billigare konferensen.

Vänsterpartiets gruppledare i Region Jönköpings län, Mikael Ekvall menar dock att sponsring kan göra kulturen sämre.

– Man kommer ju i en beroendeställning till företag och organisationer och då blir man ju lite mer tillbakadragen när det gäller att våga kliva på ömma tår. Och i kulturen växer ju mycket av samhällskritiken och den måste vara så oberoende som det bara går, säger Mikael Ekvall till P4 Jönköping.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer