HV71 började starkt. HV71 var naturligtvis revanschsugna efter förlusten senast borta mot Djurgården. Ledningsmålet gjordes efter ungefär tre spelade minuter och Jenna Smith blev den förste att skriva in sig i målprotokollet.
Resultatet stod sig perioden ut och HV utökade sedan ledningen i slutet av den andra perioden till 2-0. Målskytt var Michelle Claesson. Efter en mållös tredjeperiod kunde HV71 tillslut se sig som segrare. Det efter en stabil match rakt igenom och bra målvaktsspel från Sabina Eriksson som höll nollan.

Fakta

Ishockey, RiksserienHV71-AIK 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)Skottstatistik: 24-30.Publik: 101, Kinnarps Arena.

Fakta

Ishockey, RiksserienHV71-AIK 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)Skottstatistik: 24-30.Publik: 101, Kinnarps Arena.

"Krigarinställning"
- Om vi tittar på hur matchen såg ut så var vi det ledande laget. Tjejerna hade en fantastisk krigarinställning idag, vilket också ledde till seger. Vi hade också många utvisningar som störde vårt spel. Det bjöd upp till kamp och AIK pressade bra. Våra mål kom efter kampsituationer framför mål, då vi kunde peta in returerna och det kändes skönt, förklarar Ulf Johansson
Hur ska ni gå vidare med laget inför den tuffa helgen som kommer?
- Vi ska vila nu fram och sen träna imorgon kväll. Vi får ta med oss den här inställningen till helgen, som blir en tuff helg att vänta med matcher fredag, lördag och söndag, avslutar Johansson.