Statlig färja till Visingsö

Det är ett gammalt kommunalt önskemål, som varit uppe till diskussion vid flera tillfällen. Främst är det ekonomiska skäl. Ett eget rederi är en dyr affär för kommunen.
- Vi har ett litet rederi, men måste hålla samma kompentens som ett större. Dessutom kommer det inom kort att krävas en ny färja, det är en investering på 100 miljoner kronor, berättar Ewert Friberg på tekniska kontoret.

Ingen förhandsbokning
Trafiken är tillräckligt stor för en statlig färja. Men innan det eventuellt blir verklighet med en ny huvudman ska frågan prövas av vägverket i Borlänge.
- Den stora diskussionen är den bokningsrätt som nu finns. Den möjligheten har man inte på statliga färjor, där man i stället har förtur. Det betyder att folk inte är garanterade att få plats, säger Ewert Friberg.
Men det problemet tror man kommer att lösa sig när en ny färja är på plats senast 2011. Den kommer att ha större kapacitet än de nuvarande.

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

  • Det innebär att du måste:
  • följa svensk lagstiftning till exempel förtal, uppvigling och hets mot folkgrupp
  • följa de pressetiska reglerna. I den mån de är tillämpliga för insädare/kommentarer (reglerna i sin helhet kan du läsa på PO:s hemsida
  • Undvika att kränka andra, sprida skvaller eller uttrycka dig hatiskt
  • hålla dig till ämnet
  • hålla en allmänt god ton

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer