Foto: Gunilla Bunnvik
Foto: Evelina Mörnefält Ek

Storaffär kan leda till nya hyresrätter

Länsförsäkringar i Jönköping har beslutat att sälja två kontorsfastigheter till Fastighets AB Stenvalvet. Detta då de vill öka antalet bostäder i sitt fastighetsinnehav.

De två fastigheterna som säljs är dels Apeln 37, där bland annat Göta Hovrätt och Kammarrätten finns och dels Graniten 15. Där bedrivs skolverksamhet för barn och unga med resursbehov och i fastigheten finns det även ett HVB-hem.

– Vi äger och förvaltar idag nio fastigheter i centrala Jönköping och en fastighet i Värnamo, säger Jesper Rundbäeck, VD för ELL-EFF Fastigheter AB, som är Länsförsäkringars fastighetsbolag i Jönköping i en kommentar.

"Vet att behovet av hyresrätter är stort"

Rundbäck menar att affären öppnar för att de ska kunna bygga nya hyresrätter, men det förutsätter att de kan hitta mark i centrala Jönköping.

– Genom försäljningen kan vi satsa offensivt på att öka vårt bostadsbestånd. Vi vet att behovet av hyresrätter är stort och vill gärna vara med och bidra till stadens fortsatta utveckling, fortsätter Rundbäck.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer