Segertåget fortsätter! JIK firar ett av sina mål i 8-3-segern i seriefinalen mot Onyx, och laget toppar nu serien i stort stil. Foto: Peter Gustafsson
Martin Glimberg gjorde två av JIK:s mål och noterades därmed för totalt fem mål på helgens båda matcher. Foto: Peter Gustafsson
Foto: Peter Gustafsson
Foto: Peter Gustafsson
Foto: Peter Gustafsson
Foto: Peter Gustafsson
Foto: Peter Gustafsson
Foto: Peter Gustafsson
Foto: Peter Gustafsson
Foto: Peter Gustafsson
Foto: Peter Gustafsson

Succékedjan bakom ny JIK-seger

För andra gången på tre dagar gick Jönköpings IK segrande i en seriefinal. På söndagen besegrades Onyx med 8-3 – efter att förstakedjan återigen visat väg till segern.
– Vi har en mycket bredare trupp, där alla kan gå in och avgöra, säger tvåmålsskytten Martin Glimberg.

I fredags vann JIK med 6-5 mot Örebro. Bara två dagar senare väntade en ny seriefinal, den här gången mot nykomlingen Onyx som passerade Örebro i tabellen i förra omgången.

– Vi visste att det skulle bli tufft den här helgen. Men vi har en mycket bredare trupp och rullar runt på tre femmor och varje femma kan gå in och avgöra. Det är den största skillnaden jämfört med de andra lagen, säger Martin Glimberg.

Glimberg gjorde tre mål mot Örebro, och det följde han upp med att näta två gånger mot Onyx. Den 23-årige forwarden kvitterade till både 1-1 och 2-2, båda gångerna framspelad av Rickard Hessmer, innan det var ombytta roller när Hessmer utökade JIK:s ledning till 4-2.

”Olika spelartyper”

– Vi har spelat tillsammans mycket och vet var vi har varandra, båda två kan spela fram och avsluta. Sedan kompletterar Hannes (Blomkvist) oss bra, han har bra spelsinne, säger Glimberg.

Hannes Blomkvist gjorde 5-3-målet och Rickard Hessmer spelade fram Andreas Livh till 7-3, så trion hade stor del i JIK-vinsten.

– Vi är olika spelartyper och kompletterar varandra bra. Vi har tränat mycket ihop och det är kul att det har lossnat. Vi hade en tung period och splittrades, men nu fungerar det bättre igen. För egen del har jag börjat skjuta mer och det är kul att bollarna trillar in. Det är bara att tacka och ta emot när jag får så fina passningar, säger Glimberg.

Leder med elva poäng

Trots att det till slut blev seger med klara siffror var det jämnt i två perioder. Onyx inledde målskyttet i första perioden och tog ledningen med 2-1 i spel fem mot tre i början av andra perioden.

Matchfakta

Innebandy, Allsvenskan

Jönköpings IK-Onyx IBK 8-3 (1-1, 3-2, 4-0)

JIK:s målskyttar: M..

Matchfakta

Innebandy, Allsvenskan

Jönköpings IK-Onyx IBK 8-3 (1-1, 3-2, 4-0)

JIK:s målskyttar: Martin Glimberg, 2, Robin Raske, Rickard Hessmer, Hannes Blomkvist, Jacob Larsson, Andreas Livh, Filip Åkerblom.

Publik: 453, Arenan Idrottshuset.

– Vi tog onödiga utvisningar, och trots att de gjorde mål gick vi stärkta ur det, säger Glimberg.

JIK har tagit 39 poäng på 14 omgångar och toppar serien i stor stil. Avståndet till nya tvåan Kalmarsund är elva poäng och till femman Örebro skiljer det ytterligare två poäng. De fyra bästa lagen får kvala till superligan, och allt talar för att det blir kvalspel för JIK.

– Vi har skaffat oss ett fantastiskt läge, det är inget att ljuga om. Men vi har viktiga matcher framför oss och det gäller att ta match för match, säger Martin Glimberg.

JnyttTV. Intervju med tränaren Niklas Pålsson.

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer