Han blev en stor profil i Jönköpings Södra, trots att han bara var i klubben i ett år. Nu väljer Kristoffer Fagercrantz att lägga skorna på hyllan, blott 30 år gammal. Foto: Björn Lindgren/TT

Tappade glädjen – Södraprofilen slutar

Han blev en stor profil i Jönköpings Södra, trots att han bara var i klubben i ett år. Nu väljer Kristoffer Fagercrantz att lägga skorna på hyllan, blott 30 år gammal.
– Jag har tappat glädjen för fotbollen, säger han till Fotbolltransfers.com.

Kristoffer Fagercrantz spelade i J-Södra säsongen 2010 och bildade tillsammans med Pär Cederqvist en framgångsrik offensiv duo. Men det blev bara en säsong hos ”de gröne”. Inför säsongen 2011 gick flyttlasset till Kalmar FF för spel i allsvenskan. Men där blev det begränsat med speltid och efter en och en halv säsong blev det ett nytt klubbyte, och nu väntade spel med Halmstad BK, en klubb han tidigare hade representerat.

En match från start

Nu meddelar han dock att den aktiva karriären är över.

– Jag har bestämt mig för att lägga ner fotbollen, och i de banorna har jag funderat de två sista åren, säger han i en intervju med Fotbolltransfers.com.

I år blev det bara en match från start och tio inhopp för ett HBK som tog klivet upp i allsvenskan efter bara ett år i superettan.

– Jag har tappat glädjen för fotbollen och inte tyckt att det är lika roligt. Jag har inte fått spela så mycket, vilket säkert påverkat. Många lagkamrater har tyckt att jag varit bäst i hela laget på försäsongen, men ändå har jag inte fått spela, säger han.

”Var jävligt roligt”

I stället väntar en civil karriär. På måndag kommer han att börja jobba på Derome Byggvaror.

När han ser tillbaka på fotbollskarriären nämner han året i J-Södra som en av höjdpunkterna.

– Året vi gick upp med HBK förra gången (2012), när jag var utlånad från Kalmar, hade vi en jäkligt rolig höst. Vi hade ett jäkla go, bra sammanhållning och kände oss starka. Samtidigt var året i Jönköpings Södra jävligt roligt. Debuten i pojklandslaget var häftig, att få spela på för sitt land, och även första hemmamålet på Guldfågeln Arena, säger Kristoffer Fagercrantz till Fotbolltransfers.com. 

Relaterat

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer