HV71:s damer kunde knappast fått en bättre start på sin resa mot Riksserien. På tre matcher har man tagit full pott och nu på onsdagen så besegrades Almtuna med 5-3. Trots segern så var tränaren Ulf Johansson inte fullt belåten med spelet i matchen.
– Vi fick det inte riktigt att stämma i dag. Det blev lite krampaktigt. Det var ingen höjdarmatch från vår sida direkt, säger han.

Fakta

Ishockey, Kval till RiksserienHV71-Almtuna 5-3 (1-1, 1-2, 3-0)HV:s målskyttar: Maja Jakobsson 2, ..

Fakta

Ishockey, Kval till RiksserienHV71-Almtuna 5-3 (1-1, 1-2, 3-0)HV:s målskyttar: Maja Jakobsson 2, Katelyn Kennedy, Michelle Claesson, Ida Karlsson.Publik: 89, Prolympiahallen.

”Varje match är ett krig”
HV vann skotten med förkrossande 79-21 men trots det tog det till den tredje perioden innan man säkrade greppet om matchen. Innan dess hade Almtuna haft en 3-2-ledning. Men väl i den tredje perioden så satte HV tre snabba mål och vände på steken.
– Vi kämpade till oss tre poäng, det visar prov på moral och styrka i gruppen att kunna vända på matchen. Trots att vi har det jobbigt i matchen så kämpar vi och vinner, det ger oss råg i ryggen att vi kan spela så som vi gjorde och ändå vinna, det är värdefullt för framtiden, säger Johansson som anser att man fick sig en nyttig läxa inför framtiden.
– Varje match är ett krig. Det finns inga lekmatcher här och det fick vi ett bra kvitto på i dag.

Full pott
Nu har HV full pott när elva matcher återstår av kvalet, men någon risk för att bli trygga finns absolut inte.
– Inte efter den här matchen. Vi fick besked att det inte går att ställa in skridskorna. Man kan inte underskatta någon i den här serien, avslutar Johansson.