Lördagens uddamålsförlust mot AIK (1-2) följdes upp med en ny tung hemmaförlust under söndagen. Den här gången var det seriens andra Stockholmslag, Djurgården, som var numret för stort. Segersiffrorna skrevs till 5-2.
– Vi har ganska bra lägen att göra ett par kassar till, men det är inte alltid som den studsar in. Nu får vi fortsätta jobba med vårt egna spel, det har kanske varit lite väl mycket skridskor och kämpa hårt de här två matcherna, säger Jenni Asserholt, som dock inte är det minsta orolig över framtiden.
– Jag är helt säker på att vårt spel kommer komma igång allt eftersom. Jag tycker att det känns lovande, vi har ett jättebra gäng med många karaktärsspelare som jobbar hårt för laget. Det ser ljust ut, men det gäller för oss som nykomling att vara konsekventa, att vi gör samma jobb varje dag, varje byte, varje match.

Fakta

Ishockey, RiksserienHV71-Djurgården 2-5 (1-2, 1-1, 0-2)Målskyttar, HV71: Emma Stauber, Sanna Åg..

Fakta

Ishockey, RiksserienHV71-Djurgården 2-5 (1-2, 1-1, 0-2)Målskyttar, HV71: Emma Stauber, Sanna Ågestedt.Djurgården: Hanna Olsson, 3, Alexandra Palm, Julia Östlund.Publik: 83, Prolympiahallen.

"Har varit jättekul"
Jenni Asserholt menar att de två inledande matcherna har varit ganska olika, trots att det blivit förlust i båda.
– Jag tycker att det är lite olika spelsätt. AIK kanske rusar lite med, samtidigt som Djurgården har ett bra spel med många smarta spelare som är förande i laget. Det har varit roliga matcher och är väldigt roligt att vara igång.
Hur har det känts för egen del?
– Det har varit jättekul och känns ganska bra. Det är alltid så i början av säsongen att man kanske inte är i toppform, man är ju gammal så det tar ett tag att starta upp traktorn.

JnyttTV. Hör tränaren Ulf Johanssons tankar efter matchen mot Djurgården: