David Gillek hade all anledning att fira mot Warberg. Han satte två mål och gjorde enligt tränaren Mikael Hill säsongens bästa match. Foto: Robert Eriksson
Viktig seger.

Viktig seger för Mullsjö

Mullsjö besegrade Warberg på bortaplan med 6-3. En viktig seger i jakten på att komma topp 4 inför slutspelet.

Det var dags för omstart i SSL efter landslagsuppehåll, och det var nyblivne landslagsspelaren Sebastian Palmqvist som inledde målskyttet då han i inledningen satte 1-0 till Mullsjö AIS borta mot Warberg.

Hemmalaget kvitterade visserligen, men sedan var det dags för en annan landslagsspelare att presentera sig. Norske Daniel Gidske satte 2-1 till Mais på straff.

Innebandy, SSL

Warberg–Mullsjö 3–6 (1–2, 1–2, 1–2)

Warberg: Efraim Björnell, Ma..

Innebandy, SSL

Warberg–Mullsjö 3–6 (1–2, 1–2, 1–2)

Warberg: Efraim Björnell, Mattias Kongstad, Robin Westergren. Mullsjö: David Gillek 2, Daniel Gidske, Daniel Hernandez, Isaac Rosén, Sebastian Palmqvist.

Publik: 832.

Men landslagsmännen till trots. Mullsjös förgrundsfigur var David Gillek. Gillek var väldigt bra matchen igenom och stod för två mål och en assist.

– Han gör sin bästa match för säsongen. Han är duktig på att hålla i bollen så att vi får längd i anfallen. Han är duktig på att skapa tid åt sina medspelare. säger Mikael Hill, tränare i Mullsjö.

Dessutom hann han med att sitta på utvisningsbänken vid två tillfällen. Vid båda tillfällena var det efter gnabb med motståndare, och vid båda tillfällena

– Haha, det ska nog inte bli någon anmälning, skrattar tränaren Mikael Hill apropå det faktum att Gillek genom åren varit anmäld, och avstängd, vid ett flertal tillfällen.

Inte snyggaste segern

Hill var nöjd med segern, han tyckte att hans lag spelade kontrollerat och att segern var rättvis.

– Det var kanske inte den snyggaste segern rent spelmässigt men det var någorlunda kontrollerat. Jag tycker att vi hade rätt bra koll på läget.

Vad är det som gör att ni vinner?

– Ska man titta på en detalj så har vi lite fler spelare med spets som kan kliva fram, och göra mål. Sen tycker jag att vi har en ganska bra idé om hur vi vill genomoföra matchen. I dag fick vi matchen hyfsat dit vi ville.

Topp fyra

Mullsjö ligger just nu fyra i tabellen.

Vad skulle det betyda om ni når topp fyra?

– Det är ett kvitto på att vi avslutar serien på ett väldigt bra sätt. Det är så jämnt att du inte har råd att ha massa dåliga matcher. Men först och främst är det topp åtta som gäller.

Noterbart är att förre Fagerhult Habospelaren Efraim Björnell gjorde ett av Warbergs mål.

Kommentera artikeln!

Regler för kommentarer

Jnytt använder så kallad förhandsmoderering. Det innebär att alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Vi håller en respektfull ton och ett vårdat språk i våra kommentarsfält.
Det är inte tillåtet att skriva kränkande om andra människor.
Här diskuterar vi sak – inte person – och vi håller oss till ämnet. Vi sprider inte heller skvaller.
Kommentarer ska vara sanna och relevanta.
Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.
Kommentarer måste följa de pressetiska reglerna, där de är tillämpliga för insändare/kommentarer.
Det är ingen rättighet att få sina kommentarer publicerade. Vi förbehåller oss rätten att gallra bort inlägg som strider mot våra grundläggande värderingar om demokrati, humanism och respekt för rättsstaten.

Tillbaka

Skriv din kommentar här...
Om du anger signatur döljs ditt namn i kommentaren.

Tillbaka

Se alla kommentarer