I fjol gjorde inredningsföretaget Serholt en förlust på drygt fem miljoner kronor efter finansnetto. Även årets ekonomi har sett dyster ut med miljonförluster varje månad. Förra måndagen försattes bolaget i konkurs. Det rapporterar Dagens Handel. 

"Tar en dag i taget"
De flesta Villagebutikerna i Sverige påverkas direkt av konkursen då de ägs och drivs av moderbolaget. Butiken på Smedjegatan i Jönköping har nu påbörjat en total utförsäljning. 
- Det känns tråkigt. Just nu tar vi en dag i taget, men enligt konkursförvaltaren finns det stora förhoppningar om att bolaget köps upp, så vi hoppas det löser sig så att vi kan fortsätta driva butiken, säger Lina Karlsson som är säljare på butiken.

A6-butiken drivs vidare
Villagebutiken på A6 drivs som ett franchiseföretag. Trots att de inte berörs på samma sätt som butiken i city påverkas man ändå av konkursen, menar ägaren Madeleine Bobin Lindqvist. Hon är dock noga med att understryka att man ser hoppfullt på framtiden.
- Jag är nästan säker på att vi har en lösning inom en snar framtid. Vi ser hoppfullt på detta och jag är inte alls orolig. Vi har en nära kontakt med konkursförvaltaren och just nu hjälper vi till att rensa huvudlagret och tillföra pengar till konkursboet genom vår sommarrea.
Vad händer med er butik om bolaget inte köps upp?
- Det finns olika lösningar. En kan vara att franchisetagarna runt om i Sverige går samman och bildar en förening inom föreningen. Vad som än händer kommer vi fortsätta driva vår butik på A6, men eftersom Serholt är vår största leverantör kan det bli en del ändringar i sortimentet, säger Madeleine.

Fört samtal med intressenter
Konkursförvaltaren Stefan Thorvaldsson på advokatbyrån Eriksson & Bengsson bekräftar att man har flera intressenter. 
- Det har inte gått än vecka ännu, men vi har redan fört samtal med flera intressenter. Vi har dock inte kommit så långt i förhandlingarna, så man vet aldrig, men det finns alltså stora förhoppningar att Villagebutikerna ska kunna fortsätta med sin verksamhet, säger Stefan Thorvaldsson som ändå menar att det är bråttom.
- Vi har satt 10 juli som den sista dagen för anbud. Vi kan givetvis ändra på det, men vi behöver nog ha ett besked i mitten av juli.