Annons

Annons

Annons

Jönköping

Anna Carlsson (S) om Matildas situation: ”Man kan i extremfall bli beviljad att inte betala”

Småbarnsmamman Matilda har svårt att betala räkningarna. Hon är timanställd, och eftersom hon inte har kunnat ha barnen på förskolan under de fem senaste veckorna går hon miste om jobbtimmar. Ändå måste hon betala samma avgift till förskolan.

– Vi politiker är väl bekanta med problematiken, och jag förstår att för en del slår det ganska hårt, säger Anna Carlsson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Anna Carlsson (S) – till vänster – tycker att den som på grund av pandemin har svårt att betala förskoleavgiften ska höra av sig till barn- och utbildningsförvaltningen. Foto: Anna Ekström
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

I dag berättar vi om småbarnsmamman Matilda som, på grund av pandemin, befinner sig i en svår ekonomisk situation. Matildas två små barn har varit hemskickade från förskolan i fem veckor eftersom de har varit snoriga, och utan hjälpen av barnomsorgen har Matilda svårt att få arbetslivet och vardagen att gå ihop. Nu lånar hon pengar av sina föräldrar, bland annat för att ha råd med förskoleavgiften för barnen.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan