Får lönebonus - om de kan springa 2,1 mil

Dela & gilla

Hjälpmedel

Reagera

Publicerad

Spring Göteborgsvarvet på en viss tid och få bonus från arbetsgivaren?
Ja, det erbjudandet fick de anställda på Holmgrens bil i Jönköping. På lördag åker 120 medarbetare i buss till Göteborg för att springa 2,1 mil – och förhoppningsvis få lite extrapengar med sig hem.

Den som klarar Göteborgsvarvet på utsatt tid får 2000 kronor i bonus.
Den som klarar Göteborgsvarvet på utsatt tid får 2000 kronor i bonus. Fotograf: Pressbild

Som en del i sin friskvårdssatsning under vintern lät ledningen för Holmgrens bil i Jönköping sin personal anmäla sig till att springa Göteborgsvarvet som är 2,1 mil långt.
– Jag utmanade hela personalen, berättar Christiane P Holmgren, marknadschef på företaget, som berättar för Jnytt att 120 personer av 420 tackade ja och började träna inför det så kallades Varvet 2012.

Kan få 2000 kronor extra
På lördag bär det av i bussar till Göteborg för att genomföra halvmaran och förhoppningen är att de anställda ska klara av de uppsatta målen och få 2000 kronor var i bonus i lönekuvertet. Hur snabbt de anställda springer Göteborgsvarvet avgör om de får bonusen eller inte. Ålder och kön är faktorer som kommer vägas in.

För Christiane är den här grejen en del i företagets satsning på personalvård. Under våren har företaget bjudit in träningscoacher och inspiratörer och många i personalen som aldrig tränat förut har börjat göra det efter att de blivit anmälda till halvmaran.

Många har börjat träna
– Det här blev verkligen en fantastisk grej. Fyra till fem stycken som aldrig sprungit förut har tränat sig i form för att klara de 21 kilometrarna, säger Christiane som inte tror att det bara är den hägrande bonusen som gör att folk börjat träna.
– Det är så kul när man ser hur mycket det påverkar hälsan, konstaterar hon och tror att detta i steg två kommer leda till färre sjukdagar.