Hovslättsdamer klart för den högsta serien

Dela & gilla

Hjälpmedel

Reagera

Publicerad

Hovslätts damlag i friidrott har i helgen tävlat i Götalandsserien division 1. Efter den första matchen hade Hovslätt en ledning med 4,5 poäng. Till den andra matchen i Uddevalla hade Hovslätt som mål att komma sämst tvåa.

Glada miner i Hovslätt efter segern i helgen i götalandsserien. Nästa är väntar deltagande i den högsta serien.
Glada miner i Hovslätt efter segern i helgen i götalandsserien. Nästa är väntar deltagande i den högsta serien. Fotograf: Privat.

Mölndals AIK som är en elitklubb trodde vi skulle "toppa laget" och bli för svåra.
Dagen började bra och Sara Cannmo vann stavhoppet. Därefter radade vi upp placeringar bland topp tre i många grenar. Caroline Hjalmarsson vann 1500 meter hinder och blev tvåa på 400 meter häck. I båda fallen handlade det om personbästa.

Klara imponerade mest
Gabriella Sundin i spjut och Elin Rubin i diskus vann sina grenar med många meter. Mest imponerade Klara Volmerdal som lekande lätt vann sitt 400 metersheat och tiden räckte till vinst. Personligt rekord med nästan en sekund. Elina Gunnarsson visade på sista sträckan i stafett 4x100 meter att Hovslätts damer var bäst. Total slutsegrare med mer än 15 poängs marginal till nästa lag.
Nästa år blir det deltagande i högsta divisionen och i lag-SM. En kvalmatch avgörs i maj månad och därifrån går de tre främsta lagen till SM-final, lag 4-5 hänger kvar och lag 6 åker ner till div. 1.