Jönköpings största ungdomsevent i full gång

Dela & gilla

Hjälpmedel

Reagera

Publicerad

Musikaliska ungdomar har intagit varje vrå av Spira och det sminkas, stylas och soundcheckas för fullt inför kvällens final av Musik Direkt.
- Det här är Jönköpings största ungdomsevent, säger Tina Gardenstrand, festivalgeneral för Riksfestivalen.

Festivalgeneralen Tina Gardenstrand har fullt upp innan den första finalen av Musik Direkt ikväll.
Festivalgeneralen Tina Gardenstrand har fullt upp innan den första finalen av Musik Direkt ikväll. Fotograf: Cathrine Leván

PScen På den öppna scenen är alla välkomna att spela.

Förutom den stora finalen av Musik Direkt spelar många lokala aktörer i Spira under Riksfestivalen som pågår fram till lördag.
- Riksfestivalen är som tusen blommor som blommar på samma äng. Det är ett samarrangemang mellan Musik Direkt och Ung Kultur Möts, säger Tina och berättar att torsdagens och fredagens final även kommer att streamas på webben.

Attitude Attitude från Tranås är taggade för final!

Spelar 80-talsrock
Ett av banden som tävlar i finalen av Musik Direkt är Attitude från Tranås beståendes av Vincent Lind, Fredrik Selinder, Simon Ringqvist, Nellie Löfgren och Mattias Holm. De spelar 80-talsrock och tror att deras unika scenspråk kommer att ta dem långt.
- Alla är vinnare i sitt distrikt och det är många bra band med, så konkurrensen är hårt. Men det ska bli jättekul, säger Vincent.
- Det här är väldigt stort för oss, det största som har hänt vårt band, säger Simon.

Vad tror ni om era chanser?
- Vi har stora chanser, vi går in med den inställningen. Vi gör något som ingen annan gör och vi rör oss på scen. För en del band händer det inte så mycket när de står på scen, säger Fredrik.

Smink