Mikaela vann Super-modeltävlingen

Dela & gilla

Hjälpmedel

Reagera

Publicerad

Det blev Mikaela Lindahl och Niklas Holmqvist från Jönköping respektive Habo som vann tävlingen Ford Models' Supermodel of the World i Jönköping.

Mikaela Lindahl grattades av pappa Totte och mamma Nina.
Mikaela Lindahl grattades av pappa Totte och mamma Nina. Fotograf: Ellen Ossowicki

 

Anton Körberg i JönköpingUnder lördagen var det delfinal i Jönköping i Ford Models' Supermodel of the World. Tävlingen där en vinnare kan få ett modellkontrakt med Ford Models värt 250 000 dollar. En hel del folk kom till Hovrättstorget för att kolla på finalen och för att heja fram sina favoriter. Konferencier under dagen var Anton Körberg (ja, han är son till Tommy) och förutom modellerna fick han även presentera Jönköpings nya stjärnskott Jonathan Fagerlund som sjöng låtar från sitt nya album.

Tio tjejer och fem killar tävlade om förstaplatserna och det blev till slut Mikaela Lindahl, Jönköping och Niklas Holmqvist, Habo, som vann.

Modelltävling i Jönköping
Prisutdelningen kunde hållas trots regnet...

 

Modelltävling i Jönköping
Mikaelas mamma Nina Ahlebro (t.h) blev mäkta stolt när dottern utropades som vinnare. Väninnorna likaså.

- Allt känns konstigt, det var väldigt oväntat, säger Mikaela som precis kommit ner från catwalken när Jnytt.se får prata med henne.

16-åringen från Jönköping är tagen av alla gratulationer och uppmärksamhet och går nu vidare till Sverigetävlingen i Stockholm om några månader. Idag läser hon Estet/musik på gymnasiet men vad det blir i framtiden återstår att se.
- Jag vill prova på lite olika, säger Mikaela innan det är dags att fortsätta prata med familj och vänner som vill gratta henne.

På andra plats i tävlingen kom Lina Lundqvist från Jönköping och tre blev Madeleine från Göteborg.

Niklas Holmqvist i Jönköping

Av killarna blev Niklas Holmqvist den lyckligen vinnaren som får åka till Stockholm och tävla.
- Jag kommer vilja fortsätta med det här, säger en glad Niklas som till vardags jobbar extra med att lägga golv och som kom in i tävlingen på ett bananskal. Snart bär det av till Stockholm där det kommer att hållas en Sverigetävling för killarna som tagits fram i deltävlingarna.

Se alla tävlande här