Hur känns det att stå på scenen här på Vätterfesten?
- Det känns jättekul att vara här, alla är så trevliga och publiken är så glada. Jag har varit en del i Jönköping förr på signeringar och liknande, men detta är första riktiga giget, säger Anna.

Vad har du fått för intryck av Jönköping då?
- Det är så vackert här när staden ligger vid vattnet. Det påminner mig om Italien.

Vad har du för förebilder?
- Jag ser upp väldigt mycket till min pappa. Men också många som jag jobbar med på mitt skivbolag. När det kommer till musiken så har jag inspirerats mycket av Tracy Chapman och Van Morrisson, för att nämna några.

Vad är det du älskar med musik?
- Det är stunderna när man känner att man når ut, när man får kontakt med publiken, säger Anna med ett leende.

Hur känns det att vara ett dragplåster till Vätterfesten?
- Konstigt, jag brukar få sjunga och uppträda där andra band ofta är större, det har jag äran att få göra fortfarande. Men det känns väldigt konstigt när man märker att det är en själv som är den som är the main event.

Hur ser framtiden ut?
- Nu avslutar vi vår turné här, så i höst kommer vi jobba mycket med att lansera min skiva i utlandet, framförallt i norden. Sen jobbar vi på att få fram ett nytt sound till min nästa platta.

Kommer det bli en stor skillnad från vad vi hört tidigare?
- Man kommer nog känna igen sig ganska mycket, men det kommer att bli tydligare Anna Bergendahl.

Du har ju redan varit med i Idol och vunnit Melodifestivalen, vad är det som får dig att fortsätta med musiken?
- Jag tror att oavsett vad man gör så vill man alltid utvecklas, vare sig det handlar om en befodran på jobbet eller om man är artist. Så länge det är kul så tycker jag man ska fortsätta. Det är när det börjar kännas som vardag som man kanske ska fundera på att lägga av, säger Anna.