Den rekordstora publiken på Dreamhack Winter 2011 - 20 984 personer - uppmanades att pressa nätet till max och lyckades även slå rekord i kapacitetsutnyttjande, totalt 23.4 gigabits. Det är lika mycket kapacitet som krävs för att kunna titta på över 2 000 HD-tv-kanaler samtidigt.
Det tidigare Dreamhack-rekordet på 20 gigabits i kapacitetsutnyttjande slogs kort efter invigningen. Det skriver Dreamhack i ett pressmeddelande.
- Vi är enormt glada att återigen kunna konstatera att intresset för Dreamhack växer. Att vi lyckas ta alla tidigare rekord är ett fantastiskt kvitto för alla inblandade och det är otroligt inspirerande att gå in i planeringsfasen för kommande år med detta i ryggen, säger Robert Ohlén, vd på Dreamhack, i en kommentar.

"Gett eko över hela världen"
Cisco och Telia hade i år utrustat Dreamhack med världens snabbaste internetuppkoppling med en hastighet på 120 gigabits per sekund mellan Stockholm och Jönköping. En så snabb uppkoppling med ett avstånd på över 30 mil har sannolikt aldrig upprättats tidigare. 120 gigabits per sekund innebär till exempel att 750 000 människor kan streama musik samtidigt.
- Med gemensamma krafter har vi byggt världens snabbaste internetuppkoppling och det har gett eko över hela världen. Jag är stolt över att vi tillsammans med deltagarna på Dreamhack kan visa på styrkan och möjligheterna med höga näthastigheter, säger Jonas Malmgren, försäljningschef på Cisco.

Arbetat i flera månader
En arbetsgrupp på ett 50-tal personer från Dreamhack, Cisco och Telia hade arbetat i flera månader med att få tekniken på plats. Uppkopplingen bygger på flera nya tekniker från Cisco och Telia. Telia stod för fibernätet medan Cisco bidrog med hårdvaran, däribland två CRS-3-routrar som är världens mest kraftfulla router med en överföringskapacitet på 322 terabits per sekund.
Det totala värdet på Ciscos utrustning som används under Dreamhack är cirka 45 miljoner kronor. Härtill kommer Telias utrustning i nätet.