Ishockey, Elitserien
HV71-Linköpings HC 0-1 SD (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
Fjärde perioden: 0-1 (3.19) Carl Söderberg (Johansson, Persson).
Skott: 24-28 (5-6, 11-14, 8-5, 0-3).
Utv: HV71: 4x2. LHC: 4x2.
Domare: Morgan Johansson och Patrik Sjöberg.
Publik: 18 884, Elmia Arena.

Före matchen var det fyrverkeri och stort tifo från North Bank Supporters för att fira att HV71 fyller 40 år, och storpubliken skapade en mäktig inramning på Elmia Arena.
För spelarna var den här matchen något alldeles extra.
- Det var mäktigt, hela inramningen var riktigt häftig, det hade de lagt upp perfekt. Det var helt enormt att det kom nästan 19 000 fast det var dåligt väder, berömmer Patrik Carlsson.
- Stämningen var grym, men det var synd att vi inte fick göra mål så de fick höra jublet. Jag fokuserade på spelet, men när jag tittade upp var det häftigt, säger Johan Lindström.
Matchen inleddes i snöblandat regn, men därefter var det uppehåll i stort sett hela tiden och temperaturen höll sig runt nollan. Trots att förutsättningarna för att spela ishockey utomhus var goda skiljde det sig en del jämfört med att spela inomhus.

Hade svårt tända till
- I första perioden var det lite halvtaskig is, men i andra och tredje var isen kanon. Jag tror att båda lagen var lite avvaktande i början eftersom isen var sådär. Vi spelade säkrare, vilket gjorde att det blev någon sarg ut och några felstudsar som resulterade i frilägen, konstaterar Patrik Carlsson.
Matchen hade svårt att tända till. Första perioden var avvaktande från båda lagen och var fattig på målchanser. I andra perioden öppnade spelet upp sig, och framför allt Linköping hade heta tillbud. Men en storspelande Andreas Andersson hindrade gästerna från att ta ledningen.
I tredje perioden fick HV71 flera numerära överlägen, men skärpan var inte den bästa i avsluten. Mot slutet var hemmalaget närmast att avgöra, men matchen gick till förlängning.
Där tog Linköping bonuspoängen efter 3.19. Magnus Johansson fick iväg ett skott som Carl Söderberg styrde in nära mål. Ett snöpligt slut på en match som inte nådde några större höjder.


HV71 gjorde en svag insats mot Linköping. "Det var synd att vi inte kunde bjuda publiken på bättre hockey", menar Johan Lindström.

"Spelade lite krångligt"
Patrik Carlsson och Johan Lindström hade båda bra lägen under matchen, men varken de eller någon annan hemmaspelare lyckades få hål på målvakten Fredrik Norrena.
- Vi skulle kastat in lite mer puckar på mål och haft lite mer trafik där. Vi borde ha skymt målvakten mer och jobbat in returer, menar Patrik Carlsson.
- Vi spelade lite krångligt och skulle haft mer folk på mål och spelat enklare, tycker jag. Defensivt var det bra, men vi skulle haft lite mer fart framåt, säger Johan Lindström.
Genom förlusten passerades HV71 av Skellefteå, som tog över serieledningen.
Efter matchen var både Patrik Carlsson och Johan Lindström besvikna att det bara blev en poäng, men de tog med sig upplevelsen av att ha spelat utomhus.

Hoppas på returmatch
- Det var en grym upplevelse, men det var synd att vi inte kunde glädja alla med en seger. Just nu är jag ganska besviken, men om några dagar får jag försöka se det som en häftig grej. Det kommer bli ett minne för livet, säger Carlsson.
- Det var häftigt, en jäkla upplevelse. Men det var synd att vi inte kunde bjuda publiken på bättre hockey, säger Lindström.
Frölunda och Färjestad möttes utomhus två säsonger i rad, en gång i Göteborg och en gång i Karlstad. Om det blir något returmöte mellan HV71 och Linköping i Östergötland återstår att se.
- Det skulle vara skitkul att få uppleva en utematch till, i sådana fall hoppas jag att vi kan vinna, säger Patrik Carlsson.
- Det vore häftigt, det skulle vi ställa upp på, instämmer Johan Lindström.
Revanschlustan verkar stor efter den slätstrukna insatsen inför rekordpublik.