Clownen Habibi bjuder barn på tekalas. Han tar med dem upp på scenen, ber dem sätta sig på utestolar och serverar te i små plastglas. Så fort de börjat dricka vänder han på deras stolar. De sitter fel, tycker han, så han vänder på dem tills de sitter med ryggarna mot varandra och ansiktena i olika vädersträck. Sedan vänder han lite till, och lite till, och lite till, tills allt slutar i ett kaos där alla faller över varandra. Barnen skrattar så att hela scenen skakar.


Clownen Habibi ska hacka kål, men hugger istället sig själv i armen.

Krisdrabbade områden
Normalt arbetar de i krisdrabbade områden. Clowner utan gränser, kallar de sig, och sprider glädje till människor i Sudan, Palestina, Pakistan, Libanon och många andra länder. Men idag besökte de Jönköping.
- Vi vill locka till skratt här med, konstaterar clownen som kallar sig Habibi.


Jennifer och Filip Larsson klättrar på fontänen medan de väntar på att clownerna ska komma. De besöker Kulturdagnatt tillsammans med mormor och morfar, Marianne och Darvas Janosh.

"Ska vara tokiga"
I publiken finns Jennifer och Filip Larsson som har kommit tillsammans med sin mormor och morfar. Under dagen har de redan lyssnat på sagor och köpt böcker. Dagen är långt ifrån slut och barnen ser fram emot att få se eldslukare senare på kvällen. Men nu är det clownerna som gäller.
- Clowner ska vara tokiga, säger Jennifer.