Jens Proud står på scenen. Hans jazzinfluerade pop gungar till reggaetoner i den ombyggda biosalongen. Trots att klockan bara är fem på eftermiddagen, och han på kort varsel tvingats uppträda fem timmar tidigare än planerat, är det nästan fullt i salongen. Jönköpingskillen är först ut på "Out of Nowhere" festivalen i Klubb China.
- Jag var rädd att det inte skulle komma så mycket folk då jag spelar så tidigt, men det blev jätte bra, säger Jens Torvaldsson som han egentligen heter.

Blev endagsfestival
Om inte världsrekordförsöket i högläsning räcker in på småtimmarna kommer årets Kulturdagnatt avslutas med musikfestivalen. Det bådar gott för kvällen med mycket folk redan kort efter att portarna slagits upp. Festivalen var ursprungligen tänkt att räcka över två dagar och med spelningar både på Klubb China och på Huset, men planerna ändrades och det blev istället en fullspäckad kväll på Klubb China.


Du Pacque repar inför kvällen. Senast bandmedlemmarna var på China var det en biograf.

"Hoppas HV vinner"
Någon gång runt tvåslaget på natten, efter en lång kväll med band som Her Bright Skies, Chemical Vocation och Adventure Kid, kommer festivalen avslutas med indierockbandet Du Pacque. Också det bandet kommer ursprungligen från Jönköping även om medlemmarna numera bor i Stockholm.
- Det ska bli kul att spela. Hoppas att HV vinner först bara, det finns inget som gör en jönköpingsbo så glad som att HV vinner, säger bandets gitarrist Patrick Alvarsson.